Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mi az igazi neve az "egyenes...

Mi az igazi neve az "egyenes dauernek"? Egyszer régebben csinált nekem egy fodrász Bp-en ún. egyenes dauert-Ő így hívta- a lényege, hogy nagy csavarokkal csak két oldalt "dauerolta" be a hajam, nem lett göndöt, csak megemelte.

Figyelt kérdés
egyenes hajam van és két oldalt így adott tartást a hajamnak. Sajnos külföldre ment a fodrász, azóta pedig bárkinek mondom, hogy ezt kérem, nem értik.. Mi lehet a neve? Még úgyis hívta, hogy "bagolyfülek" frizura.( mint a Stahl Juditnak régen a Híradóban, olyan volt a frizura kb.)
2010. febr. 3. 09:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem spiráldauer volt? Mikor nem vízszintesen, hanem függőlegesen teszi bele a csavarót a hajadba, ettől oldalirányban lesz hullámos a haj, olyasmi, mint amit hajsütővassal is csinálnak, csak tartós. Laza, hosszú hullámok kerülnek a hajba tőle, és nő a volumene.

Nem tudom, egyről beszélünk-e.

2010. febr. 3. 10:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom:), ui. talán 4-5 nagyméretű csavaró volt csak a hajamban-hogy milyen irányban voltak betéve, nem emlékszem, de jó nagy méretűek voltak és nem lett hullámos a hajam, csak megemelte.
2010. febr. 4. 09:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Akkor sajna nem tudom, esetleg kérdezz rá erre a spiráldauer-dologra. Ez is növeli a volument, laza, nem lesz olyan hajad, mint az öreg néniknek :) és kicsit szárítja is, úgyhogy nehezebben zsírosodik. Jó dolog az is, ha gondolod, próbáld ki. Lehet egész keveset tenni a hajba, vagy többet, és akkor kicsit hullámosabb lesz.

Egyébként lehet, hogy amit veled csinált a fodrász, az sima dauer volt, csak nagy csavaróra tette és lazán csavart, így a hatás a hajad tövénél maradt meg, tehát megemelte a hajad. Ezt tudom elképzelni, láttam ilyet tévében.

Az viszont fura, hogy más fodrász nem tudja belőni, hogy mi lehetett :)

Kívánom, hogy rátalálj a megoldásra! :)

Üdv

2010. febr. 4. 14:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem akarok hülyeséget írni, de nekem rémlik, hogy van valami hajtőemelő dauer.Nem göndörít, csak a hajtöveket emeli, hogy ne lapuljon le a fejedre.

Szerintem így is kérdezd meg, hogy hajtőemelő dauer, valaki csak tudja.

2010. febr. 4. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!