Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit csinálhatnék a bőrömmel?...

Mit csinálhatnék a bőrömmel? Rettentően zavarnak már a pattanásaim.

Figyelt kérdés
16 leszek egy hónapon belül, és már 12 éves korom óta eléggé pattanásos a bőröm. Mikor szebb,mikor rondább. Mostanában inkább rondább.. Nem tudok már mit kezdeni vele..próbáltam már mindent szinte. Bolti kencék/kozmetikumok, kozmetikus, bőrgyógyász által felírt krémek, teafaolaj/szappan, kamillás gőzölés/borogatás, gyógyteák, paleo étkezés (4 hónapig tartottam rendesen, semmit nem használt, azóta megint eszek mindent), méz, itthoni pakolások... MINDENT!!! napi min. 2 l vizet iszok, sportolok, nem nyúlok hozzá koszos kézzel, mindig tisztítom (most épp afrikai feketeszappannal, amitől puha lesz, de ugyanúgy piros foltos, meg pattanásos) szedek cinket, meg d-vitamint már vagy egy fél éve, c vitamint is szedek, sok zöldséget, gyümölcsöt eszek, nem eszek gyorséttermi kajákat (csokit meg péksütiket már eszek, mert amikor 4 hónapig nem ettem ezeket, akkor se volt semmi változás) Szóval már nem tudom mit csináljak!!?? Valami bevállhat még, vagy örök életemre ronda leszek?? :( De tényleg...alapból nincs ronda arcom, sőt, ha nem lennék pattaásos, még tetszene is amit a tükörbe látok...de így.. Utálok belenézni a tükörbe, utálom magam,amilyen vagyok.. Utálom, hogy nem merek kimenni az utcára alapozó nélkül, és itthon, amikor nincs rajtam, még a szüleim előtt is szégyenlem magam...Az összes osztálytársamnak tök szép a bőre, vagy 1-2 pattanása, miteszere van, de nekem....a homlokom még tűrhető, de az arcom tele van piros foltokkal.. Mikor lesz már vége ennek??? Annyira elfajult már a helyzet, hogy 1 hónapja anorexiás lettem miatta...pszichológushoz is járok már...az orvos szerint emiatt volt, nemtudok magamnak megfelelni a pattanásaim miatt, ezért kellett valami, amibe megtudok, és az a tökéletes alak..Na igen..lefogytam 12kg-ot.. most gyógyulok.. De kb. depressziós vagyok...utálom, hogy nem merek egy puszit adni a mamámnak mondjuk, mert azon parázok, hogy lejön az alapozó, és mégjobban látszik majd az arcom,hogy milyen ronda... :(( Nemtudom már mit tegyek..Legszívesebben eltűnnék...Mikor múlnak már el??Mikor lesz jobb???Segítsetek!!!
2014. dec. 7. 21:01
 1/2 anonim válasza:
Zineryt,vényre kapható,nekem csak ez használt,meg a bio levendulaszappan.
2014. dec. 7. 21:28
 2/2 anonim ***** válasza:
A pattanások oka főként belül van, rossz fog, gyulladás, betegségek, mind okozhatják. A depresszió is csak ront rajta, anorexia meg főleg. Amúgy pedig tini vagy még, szóval teljesen normális hogy pattanásos vagy a hormonváltozások miatt. Majd elmúlik. Nem ezen kéne aggódnod. Senki nem lesz csúnyább a pattanásoktól. Egy jó alapozó meg nem folyik le és nem jön le attól ha hozzáér valaki/valami a bőrödhöz... olcsó fajtát meg ne használj mert még több pattanást okoz. Annak sok értelme nincs. A meglévő pattanásokat meg estére kend be Zynerittel.
2014. dec. 7. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!