Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Otthon hogyan lehet leszőkíten...

Otthon hogyan lehet leszőkíteni a hajat?

Figyelt kérdés
Légyszi csak az írjon aki tudja a választ!(sötétbarna hajat)
2010. jan. 30. 20:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
20%
Sehogy! Menj fodrászhoz!
2010. jan. 30. 21:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

a nővérem saját magának szőkítette ki a haját (bár ő nagyon ügyes ilyen 'haj' téren..)

De egyszerüen csinálta szőkítőporral.. de viszont nagyon vékony lett tőle a haja mert szőkítőpor mellett vasalta a haját :S

am a szőkítőpor a fodrászkellékboltba kb. 150 FT

2010. jan. 30. 21:18
 3/11 A kérdező kommentje:
Szia!Nem tudnád a nővéred leinformálni ha így keni ezt a hajfestés témát hogy pontosan hogy kell csinálni?Hány %-os szőkítőpor kell és mivel kell összekeverni,sötétbarnából világosszőke legyen.Köszi:)
2010. jan. 30. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
nekem is sötétbarna hajam van , 3 éve avgyok szőke .mindig otthon festjük és nagyon szép színe van a fodrászok is dícsérik. Én Palette Color XXL -l festem :)
2010. jan. 30. 22:19
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szőkítőport önmagában nem lehet használni s hajra.

Én sem ajánlom az első teljes szőkítést otthonilag, inkább csak a tőfestést, de amúgy ez a menete:

100Ft-os boltban (ha pesti vagy akkor az ecseri útnál és ak álvi tértől nem messze van egy) vegyetek szőkítőport és hozzá krémhidrogént. Ez utóbbi van 6, 9 és 12%-os formában. Ha nagyon sötét barna a haja és sok vörös pigmentet tartalmaz ( magyarul ha fény felé fordítod néha vörösesen csillog) akkor 12%-os kell, ha világosabb akkor elég a 9%-os, ha pedig világosabb barna, akkor 6%-osat használjatok. Ezt keverjétek össze egy NEM FÉM edényben, és kenjétek fel, de 35 percnél tovább ne hagyjátok rajta. Mossátok le. Ne ijedjetek meg, először sárga lesz. Szárítsátok meg és utána fessétek be hamvasszőkével (ha váll alá ér a haj, akkor 2 doboznyit!).

De ezzel az otthoni szőkítéssel be lehet ám fürödni...csak óvatosan!

2010. jan. 31. 11:25
 6/11 A kérdező kommentje:
Az utolsónak köszi!! az elsőnek meg azt üzenem hogy szívesen elmegyek fodrászhoz ha kifizeted nekem kb. 20000ft-os árajánlatot kaptam a fodrásztól.
2010. jan. 31. 22:31
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

ha porral akarod: szerintem az a legegyszerűbb ha elmész fodrászkellékesbe, elmondod hogy ezt a hajszínt szeretnéd leszőkíteni, és a kezedbe nyomják a megfelelő dolgokat,nem kell keresgélned!!!

de én inkább a bolti jobb minőségű szőkítőket ajánlom, azok krémes állagúak, ha porral szőkíted, seprűs lesz a hajad. azokban a szőkítőkben van hogy ápoló pakolás is van a dobozban, festés utánra, meg maga az egész selymessé teszi a hajat. én ilyeneket használok, sötétbarna hajam van és egyből leszívja szép szőkére majd hamvasító samponnal mosom. egy hete mondjuk egy sima palette colort vettem és az egyik szőkéje szétmarta a fejem. úgyh jobbat vegyél annál,sztem megéri:D és minél világosabbat vegyél,nekem multkor vmi sima szőke besötétítette a hajam,mondomkösz:P

2010. febr. 2. 02:11
 8/11 anonim ***** válasza:
szerintem jobb ha inkább akkor spórolsz a fodrászra.az otthon szőkitett hajat egy normális fodrász soha nem dicséri,és persze rögtön észreveszi...nagyon el lehet rontani,és ezt nem úgy értem h nem lesz szőke a hajad hanem mivel nem vagy szakértő benne sokkal jobban szétroncsolhatod a hajad mintha fodrász csinálná.és igen önmagában port nem használhatsz,szőkítőpor+hidrogén-peroxid kotyvaléka.de arány itt sem mindegy h miből mennyit használsz.
2010. febr. 2. 09:46
 9/11 anonim válasza:

Lehet otthon is hajat szőkíteni csak nagyon vigyázni kell!

Én többször csináltam már feketéből világosat, nem volt baj sosem! [link] ezt a szőkitőport használom fodrászkellékesben beszeredzhető olcsón, és hozzá 9%os oxyt a 12es nagyon durva, kinyirja a hajad ugyhogy szerintem jobb a kilences! Túl sokáig se hagyd rajta max fél óra! Utána meg sok sok pakolás és egy két centit sem árt vágni a hajadból :)

2014. dec. 11. 23:17
 10/11 BlackDahlia válasza:

És az arányok hol maradnak?

Mennyi porhoz mennyi oxi kell, én ezt soha sehol nem találom.

Ha mondjuk tincseket akarok csak szőkíteni,

amit majd lilára, kére akármire akarok színezni, ezzel mindig meggyűlik a bajom,

jó lenne ha valaki végre egyszer leírná normálisan.

Köszi!

2016. febr. 2. 01:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!