Hogy lehet az, hogy a hidratáló krém szárít?
Kb. 3 éve nem használtam semmilyen krémet, csak pattanásra való krémeket (0 sikerrel), meg ugye arclemosók. Alapozó használata előtt semmivel nem kentem be, maximum testápolóval kb. heti 1-2 alkalommal, de volt, hogy 1 hónapig semmivel (mondjuk nyáron).
Most vettem egy hidratálókrémet, amitől nagyon puha volt az arcom, viszont így 2 hét használat után megfigyeltem, hogy reggelente arclemosás után bekrémeztem, majd rá jött az alapozó, és egész nap darabos volt az arcom néhány része, mert annyira ki volt száradva. (persze alapozó és krém nélkül is hámlik).
Hogy lehet az, hogy eddig 3 éven keresztül még télre sem kellett krém, nem hámlott, nem repedezett, most pedig hidratáló krém mellett ilyen száraz?
(nem voltam se beteg, nem jártam túl szeles helyen, nem lehet semmitől szárazabb a bőröm - csak a hidratáló krém újdonság -, nem nyomkodtam-kaparásztam)
Kezdem azt hinni, hogy direkt szárítják az ember arcát, hogy vegyél még többet, dupla annyiért, stb.
Egyébként Himalaya krém, nem kifejezetten arcra, de nekem az első héten babapopsi bőröm volt tőle, azért használom oda.
24L
A korral változik a bőr, a kor előrehaladtával folyamatosan egyre vízhiányosabb.
Egy jó hidratáló krém nem szárít ki, csak megfelelő minőségűt kell venni és a bőrtípusodnak megfelelőt!
Testápoló arcra. Keresztet vetettem.
Igaza van előzőnek, meleg és hideg időben másra van szüksége a bőrnek. Nyáron a pára, meleg miatt, ilyenkor meg a kinti hideg, benti fűtés miatt.
Ha nem kifejezetten arcra van a krém, úgy érzem, nem jogos a felháborodásod. Kezdj el rendesen arcot ápolni, és ha csak nincs valami extrém ritka baj a bőröddel, helyre fog állni.
Testapolot arcra nem szabad kenni, mint ahogyan tusfurdovel sem szabad arcot mosni!
Az arcapolas helyes lepesei:
- letisztítas (arctej, lemoso stb)
- tonizalas
- kremezes
2 hetente egyszer radírozas, de utana is kremezni kell!
En azt ajanlom, hogy vegyel egy jo minosegu borradirt, arclemosot, tonikot es egy hidratalo kremet, ami natur, vagy bio minositesu. Ajanlom a Kozmetika Afrodita termekeit, de jok meg az AA Prestige termekek is, ezeket webshopbol rendelheted meg.
(Kozmetikus vagyok)
Mindenképpen arcra való krémet használj, és a himalaya krémekben is vannak néha hajmeresztő összetevők. nézd meg mik vannak benne, krémmánián infót is találsz ezekről. Ráadásul télen több hidratálásra van szüksége a bőrnek.
Viszont amit a kozmetikus válaszoló mondd, hogy radírozz, nem feltétlenül jó ötlet a fizikai radír, ugyanis felszíni hámsérülést okoz...inkább egy gyenge aha hámlasztás.
A kozmetikus vagyok.
AHA hamlasztast nem ajanlom otthon, gyenge termekkel sem, foleg nem bolti cuccal.
A radirozas nem okoz hamserulest, ez hulyeseg. Tonizalni kell, visszaallitja a bor pH erteket, eltavolitja az esetleges maradvanyokat es plusz nedvesseget ad a bornek.
Az, hogy te mit olvastal, nem hiszem, hogy kovetendo pelda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!