Érzékeny bőrűek! Mivel ápoljátok a bőrötök? Szőrtelenítés után?
Sajnos eléggé "megáldottak" bőrügyileg.Érzékeny bőröm van,nagyjából mindenhol,és emellett viszont nagyon erős,dús,sok szőrzetem van.Borotválás után is kipattogok,a nemi szervemet borotválom csak.Epilátort egyáltalán nem bírja a bőröm,tele leszek szőrbenövéssel utána,amik begyulladnak nagyon csúnyán.Már egy ideje gyantázom,eddig talán ez a legjobb,de a lábszáramon még így is vannak régi,mély sebek,hegek,és a bikinivonalam rettentő csúnya :( Sebes,heges,pattanásos,főleg szőrtelenítés után.Időnként a fenekemen is apró kiütések jelennek meg.
Nagyon el vagyok keseredve,hogy sohasem lesz szép,sima a bőröm.vagy szőrös vagyok szép bőrrel,vagy szőrtelen csúnyával.Már a barátom elött sem merek levetkőzni. :(
heti 1x-2x szoktam radírozni is,de nem segít az sem.
Szia!
Az én bőrömnél érzékenyebb nincs, és megtaláltam a megoldást! :)
Az előző válaszolónak nagyon igaza van a cukorgyantát illetően, azt én is ajánlom. Én 1 évig cukorgyantáztam, de elegem lett a bíbelődésből, és azóta epillálok. Viszont ebben az esetben sokkal több gondot kell fordítani az utókezelésre.
1. A szőrtelenítés napját követő 24 órában ne érje víz a szőrtelenített felületeket.
2. Szőrtelenítés után ha lehet ne izzadj meg, mert a keletkezett kis felszíni sérülések begyulladnak az izzadságtól. (ez inkább nyáron veszélyes)
3. Szőrtelenítést követően bőven hintőporozz!!!
4. Minden este shea vajjal kend be fürdés közben (vízzel hígitva) az érzékeny területeket! Magyarul használd a shea vajat tusfürdő helyett ezeken a helyeken!
5. Pár napig lefekvés előtt hintőporozz, de már csak vékony rétegben!
Ettől garantáltan szép bőröd lesz!!!
A gyógyszertárban a shea vaj 1000 Ft/100 g, ami nekem már több mint fél éve kitart úgy, hogy az arcomra is használom!
Tehát van megoldás, csak ki kell tapasztalni, hogy Neked mi válik be!
Esetleg még jó megoldás lehet ha beszerzel egy aloe növényt,és azt alkalmazod gyantázás után, más erre esküszik. Próbálgasd, aztán priviben kérem ám a véleményeket, meg a "köszi"-ket ha segítettem!! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!