Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Házi szappanhoz mennyi illóola...

Házi szappanhoz mennyi illóolajat kell adni?

Figyelt kérdés

500 gramm szappanhoz hány csepp olajat kell adagolni?

Csináltam már szappanokat nem ez lesz az első, de eddig mindég úgy random tettem bele és hol túl sok hol túl kevés lett az illatanyag.

2014. okt. 30. 14:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100 ml-hez 10 csepp a hivatalos.Ezért nem gr-ban adjuk meg.
2014. okt. 30. 15:19
 2/3 SzappanMentor válasza:
Ha azt szeretnéd, hogy érezhető legyen az illat, akkor 500 gramm olajmennyiséghez min. 10 ml illóolajat adj. lehet 15 ml is, ízlés kérdése, de néhány csepp ekkora mennyiséghez nem elég, ráadásul - biztos tapasztaltad - pár hét állás után jelentősen csökken az illat intenzitása (elillan). Fixálni is érdemes, biztosan ismered a módját (1 tk. zabliszttel pl., ha mégsem ismered). Próbáld ki ezt a mennyiséget, remélem, segítettem :)
2014. okt. 31. 06:25
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Jó sok az a 10 ml akkor, de elhiszem, mondjuk én 10 ml teafa olajat tettem kb másfél kiló szappanhoz és nagyon durva lett :D még a szemem is könnyezett tőle :D. Bár a teafa valóban nagyon erős.

A fixálást is használom zabpelyhet daraboltam ilyen lisztes, de kicsit darabos állaga lett a bőrradírozó tulajdonsága miatt.

Eddig a teafáson kívül a fajdbogyós és a levendulás lett a legillatosabb a fajdbogyóból is kb 10 ml tettem, a levendula meg azért mert bele kevertem a szárított virágokat és egy kevés mákot.

A lúg kalkulátort szoktam használni ott ugyan kiír mindent részletesen de az illatot is grammba adja meg az meg elég macerás, hogy 750 g szappanhoz 15 g illatanyag :D.

Na jó, csak azért kérdeztem mert most eukaliptuszt, jázmint és rózsafát vettem elég drágák, 10 ml kiszerelés 800-1500 Ft körül volt.

A teafa is sokba kerülne, de sikerült 100 ml-t beszereznem Indiából 3000 ért. Na jó nem szövegelek! Köszi a válaszokat még egyszer!

2014. okt. 31. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!