Mi a különbség a teszter és a nem teszter parfüm között?
Figyelt kérdés
Szeretnék parfümöt rendelni, de jóval olcsóbb lenne ha tesztert rendelnék. Van különbség a minőségben? (a csomagloás nem számít, lényeg ami benne van)2007. okt. 25. 14:03
1/15 anonim válasza:
A tesztert már megfogdosták millióan, és kevesebb is van benne, mint "nem teszter"-ben. Hiszen a tesztereket szokták például a boltban felbontani, hogy aki vásárolni szeretne, tesztert szagolgasson, ne legyen az összes felbontva. A minőségben elvileg semmi különbség nincsen, hiszen a teszternek éppen az a lényege, hogy a boltban tudd, hogy annak az adott márkának milyen az illata, tehát az is eredeti.
2/15 anonim válasza:
Nekem az a gyanúm, hogy te azokra a parfűmökre gondolsz,amik az eredeti utánzatai.Ezek tényleg sokkal olcsóbbak, de nem a legjobbak. Azt tanácsolnám, hogy válassz magadnak egy hozzád illő finom illatot egy jó márkából.Vannak kisebb kiszerelésűek, és mivel csak kevés kell belőlük sokáig tartanak, pénzben is jobban megérik.
3/15 anonim válasza:
Szerintem meg az (IS az első váalszadó válasza mellett) a teszter ami egy adott parfüm illatmintája egy kicsi fiolában, ezt akkor érdemes venned ha többféle parfümöt is meg szeretnél nézni, hogy milyen illatú, de pici kiszerelés, néhány ml (kb.1 - 2) a parfümök szokásos 50 mililiterje helyett... Ezért olcsóbb... Minőségben nincs különbség. Viszont érdemes először ezzel próbálkozni, ha beválik az illat vehetsz belőle teljes kiszerelést.
4/15 anonim válasza:
Abszolút de semmi különbség nincs a teszter és a hozzá tartozó parfüm között. Mindössze az azért teszter, mert nincs hozzá a puccos csomagolás és gyakran kupakjuk sincs. Sima fehér karton dobozokba csomizzák és ha saját részre vásárolod és nem ajiba akkor majdnem féláron megkaphatod bizonyos helyeken ugyanazt a mililitert..
5/15 anonim válasza:
A teszter parfümnek csak a csomagolása más, mint a nem teszternek, valamint a kiszerelése is jóval nagyobb, ára pedig jutányosabb. Az 1-2 ml-es ksi vackokat illatmintának szokás nevezni:)
6/15 anonim válasza:
No azért egy dologban mégis eltér. Persze nem vagyok szakmabeli, így én is csak azt tudom mondani, amit olyanoktól hallottam, akik ezzel foglalkoznak. Szóval a parfümök egyik jellemzője, hogy hosszú ideig intenzíven "sugározzák" az illatot, ami viszont nem mondható el a teszterekről. Igaz, nincs is értelme, hogy több órán keresztül illatozzon az a demo amit eredetileg arra terveztek hogy megszagolja az ember, és az alapján vegye meg a parfümöt. Amúgy csupán azért rendelni-legyártani másfajta csomagolást hogy megkülönböztessük a teszternek "kikiálltott" darabot, nem is lenne logikus, főleg hogy plusz pénköltség a gyártónak. Szóval aki tesztert használ, az ugyan azt az illatot kapja, csak töredék ideig fog hatni, mit ha megvenné a "díszdobozost"
7/15 anonim válasza:
Azt gondolom nincs igaza az előttem válaszolónak. Rengetegszer vettem már tesztert, páromnak és magamnak is. Volt hogy ugyanabból a parfümből volt eredetim aztán teszterem. Nincs különbség!! Se tartósságban, se illatban, se a koncentrációban! Csupán sima fehér kartondobozban van becsomagolva, mivel bolti teszternek készült.
8/15 anonim válasza:
Előző vagyok. Azt még hozzátenném, hogy elvileg ezek a teszterek nem hozhatók kereskedelmi forgalomba. Én is egy ismerőstől vettem aki kamionról "leesett" termékekkel üzletel. Nyilván ezért is volt olcsóbb.
9/15 anonim válasza:
én 3800 Ft-ért vettem(igaz lealkudtam) 60 ml Puma Im Going női tesztert,szerintem ugyanolyan mint az eredeti....annyi hogy a kupakja nem volt meg..de a régiről rárakram és kész.
10/15 anonim válasza:
Pont hogy a teszterek nem lehetnek sz@arok, hiszen az alapján dönt a vásárló, hogy megfelel e az adott parfüm igényeinek vagy sem. És sokan nem azonnal döntenek! Fújsz, közben elmászkálsz több órát, ha elmenne a teszter illata hamar, sokan nem vennék meg a parfümöt, hiszen a teszter alapján hamar elmegy az illata. Semmi különbség nincsen, csak a doboz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!