Volt már valakinek korpás szeborreás bőre? Ha igen akkor hogyan tisztult ki? Mennyi idő múlva?
Nekem több évbe tellett, mert én sajnos csak később tudtam meg, hogy ez pontosan a gond a bőrömmel.Pedig jártam bőrgyógyásznál is, de csak aknét mondtak.
Amit ajánlok: mindenképp járj kozmetikushoz arctisztításra körülbelül kéthavonta (ahogy pénzed engedi), ami nagyon fontos, legalább két naponta tengeri szivaccsal radírozd az arcbőrödet (én tusoláshoz is használok minden nap szivacsot), használj természetes szappant arctisztításra (például manna sószappan vagy teafaolajos szappan kiváló). Nagyon fontos: ne nyomkodd a pattanásaidat, mert csak ront a helyzeten! A sószappant elég pár naponta, de nem tudnék meglenni nélküle.
Ezen kívül, amikor már tisztább lesz a bőröd egy két hónap múlva érdemes kipróbálnod a gyémántos arccsiszolást kozmetikusnál, egyáltalán nem fájdalmas, és kb 6 alkalom után teljesen eltünteti a megmaradt pigmentfoltokat az arcodról. Sajnos ez utóbbi nem olcsó, de szerintem egy évben egyszer megéri (ezt csak télen vagy kora tavasszal szokták ajánlani, mert a kezelés alatt-közben nem napozhatsz). Én még szedek egy olyan típusú fogamzásgátlót is, ami javít a pattanásos tüneteken, de ez mindenkinek a saját döntése, és persze nem hoz 100%-os megoldást és nem is szedhető bármeddig.
Amit semmiképp: nem ajánlom a drogériákban kapható zselés radírozókat, mert egy olcsó szivacs százszor jobb eredményt hoz. És erre a problémára az állandó koptatás segít, amire a szivacsos szappanos radírozás kiváló. Nem ajánlom az akne gyógyszereket, mert nagyon sok rosz mellékhatásuk van és természetes szappanokkal stb kitisztul szépen a bőr depresszió és más ártalmak nélkül. És még egy a zsíros arckrémeket kerüld, Ilcsi vizzel használatos gyógynövényes krémet is csak módjával használd és kérdezd meg előtte feltétlen a kozmetikusodat, hogy neked melyik típust ajánlja. Alapozókat, bb krémeket én kerülném, mert zsírosít és eltömíti a pórusokat, ha nagyon muszáj púderral elfedheted a bőrhibákat, de azt is érdemes délután letisztítani és esetleg újra feltenni délutánra, ha olyan helyre mész, hogy sminkelsz.
Bocsi, hogy hosszú, csak próbáltam leírni a tapasztalataimat, hogy neked már ne kelljen nagyon sok mindennel kísérletezned.
Jobbulást kívánok és kitartást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!