Amikor leborotválom odalent, másnap piros pöttyös, később pedig (ahogy nő a szőr) pattanásos lesz. Mit csináljak hogy ne legyen ilyen?
Gyantázás kizárva,az epilátort pedig nem bírom :s
Viszont elég zavaró,hogy ennyire kipattog a bőröm a borotválást követő napon.
Ez ugye szexuális téren is elég taszító tud lenni,szóval mit vegyek?
Bármit kensz rá olyan lesz. A miértje marha egyszerű:
Hogyha a bőr szintje felett vágod el a szőrszálat, akkor nem kell a szőrszálnak újra átszúrnia a bőrfelszínt hogy kibújjon alóla. Viszont hogyha csontra levágod borotvával, akkor a szőrszálak egy része beleakad a bőrfelszínbe és ha nem tudja átszúrni a bőrt, akkor begyullad. Tehát nem lehet úgy borotválkozni gyulladás nélkül, hogy ha teljesen levágod. Ezért van az, hogy sok férfi is inkább elektromos borotvát használ az arcára, ami 1-2 mm-rel a bőr felett vágja el az arcszőrzetet és így a bőrt nem kell az arcszőrszálaknak újra meg újra átszúrnia = nincs gyuli xD Ha csupasz puncit akarsz, akkor gyantázni kell, de ott is hogyha nem tőből jön ki és újra nő a szőrszál, akkor begyulladhat, amikor átszúrja a bőrfelszínt. hu de sokat írtam -.-, na :D
Lézeres kezelés?
Gyökeres megoldás... vissza nem nő, az tuti.
Kicsit olcsóbb megoldás a borotválkozás ELŐTTI szesz.
Merthogy utána már felesleges kenegetni a koszt a friss sebbe... előtte kell tisztítani.
Nem is lehet ilyet kapni sehol, már sok éve.
nekem is az a gondom, mint a kérdezőnek. előtte fertőtlenítem a bőrt, a borotvát, viszont próbálom mindig teljesen leszedni a szőrt. utána megint fertőtlenítés, és próbáltam már utána a hámképző krémet, testápolót, aloe-t, minden sz.rt, mégis mindig begyullad.
a 11-es jól leírta, hogy gyullad be. de nem mindenkinek ilyen, ők hogy csinálják? én is úgy akarom. : D
Eleinte nekem is ilyen volt, de megszokja a bőr idővel.
A lényeg hogy borotválás után bőrfertőtlenítőt kell használni a területen, meg a borotvát is fertőtleníteni kell mindig. Utána pedig nyugtató krémmel kend be.
csak a gyanta a megoldás, illetve a szőrteleníti krém!
lehet kapni intim szőrtelenítő krémet.. nem kell tépkedni,bőrt felsérteni és semmit sem...
olyan meg nincs, hogy valaki nem bírja a gyantát!ha szakszerűen egy kozmetikus szépen legyantáz, sosem fog semmid begyulladni és kipattogzani hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!