Lányok! Mi az előnye/hátránya, ha vállig vagy annál rövidebb hajatok van?
Nekem volt mindenféle mert többször vágattam le majd növesztettem vissza. Tüsitől hátközépig érő, mindegyik többször is (igen, öreg vagyok) :).
A rövid nagyon hamar megszárad, viszont gyakrabban kell mosni. Hacsak nem tüsi, akkor könnyű elfeküdni, tuti nem úgy áll ahogy kéne neki, stb. Ha legalább a füled tetejéig ér, akkor már kicsit jobb a helyzet. Gyakrabban kell vágatni, mert ha kinövi a formáját rémesen tud kinézni. Ennyivel több lehetőséget kap a fodrász hogy elrontsa a vágást... Könnyebb festeni, ha valami szörnyűség történik vele nem akkora tragédia ha vágni kell belőle mint egy évekig növesztett hajnál. Kevesebb a lehetőség frizurát csinálni (elsősorban egész rövid haj esetében persze) elegánsabb alkalmakra. Sporthoz nem tudod összefogni (vállig érőt már össze lehet).
Pixie hajat vágattam magamnak, most növesztem le.
Előnye, hogy gyorsan szárad, gyorsan formázható, kb öt perc a mosás-formázás-szárítás együtt. Viszont gyakrabban kell megmosni, ha nem úgy áll, ahogy kéne, az nagyon feltűnő, és ha már egy centit is nőtt, kb. igénytelennek hat.
Most növesztem le, a fülem közepéig ér. Sehogy sem áll, kunkorodik ezerfele, nagy bajban lennék, ha most valami nagyon elegáns eseményre kéne mennem.
Türelemjáték ez a hajnövesztés ilyen rövidről, mert csomó ideig el kell viselned, hogy a hajad nem úgy áll, ahogy neked jó lenne.
Viszont.
Tele lehet rakni minden bizbasszal! Hajpántok, ráfok, virágok, vagy ha a hajamba nem szeretnék rakni semmit, akkor egy hosszú hajjal kevésbé hangsúlyos fülbevaló rövidnél még lehet egész hangsúlyos.
Ekkorára vagy talán ennél rövidebbre vágattam: [fazon kissé más volt, én jobban szerettem rendezetten hordani]
Most kb. ilyen hosszúságú:
Persze nem áll ilyen jól. :D
Többször volt már derékig érő és állig érő is, persze közben a többi hosszon is túlestem :) Szóval tapasztalatom van a témában elég sok.
Előnye: gyorsabb megmosni és megszárítani és ennyi.....
Hátránya: szerintem nem olyan szép mint a hosszú haj, nem tudom olyan változatosan hordani mint a hosszút (kontyok, fonatok, hullám, göndörség), nem annyira mutatós, gyakrabban kellett mosnom, mert rövid hajon feltűnő, ha zsírosodik , ezzel ellentétben a hosszú hajnál kevésbé eltűnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!