Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ricinus olajat mivel lehet...

Ricinus olajat mivel lehet kimosni a hajból?

Figyelt kérdés

Ricinus olajjal szeretném ápolni a hajam, illetve hogy gyorsabban nőljön, de tanácstalan vagyok, hogy mivel/hogyan mossam ki? Esetleg mivel lehetne felhígítani, hogy könnyebben kijöjjön? És nektek mi a tapasztalatok van eddig a ricinus olajjal?

Minden normális válaszolónak megy a zöld pacsi. :)

2014. szept. 25. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Én olívaolajjal hígítottam és kétszeri samponozásra kijött rendesen a hajamból. Viszont semmi hatása nem volt..puhább nem lett tőle és gyorsabban sem nőtt.
2014. szept. 25. 20:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Sima sampon, amit használsz. Ijesztő, amikor rajta van, de lejön:))
2014. szept. 25. 20:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Samponnal kijön belőle, bár nekem először sosem jött ki rendesen. Tehát ugye nem minden alkalommal tettem a hajamra, amikor megmostam, és mikor pl. először tettem, lemostam, akkor utána mindig olyan furcsa volt, mintha még rajta lenne valamelyest... Utána újra megmostam, és akkor lejött rendesen. :S Szóval elég nehézkes vele az élet :D
2014. szept. 25. 20:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Samponnal lehet kimosni, miért, mit hittél??

Egy tojássárgájával, vagy oliva/kókusz/argán stb. olajjal is keverheted. Elvetemültek rozmaring/teafa/eukaliptusz/cédrus/levendula illóolajat is cseppenthetnek hozzá, úgy viszont egy egész éjszakára semmiképpen sem maradhat fent.

Nekem kb. semmit nem csinált a hajammal, mondom ezt úgy, hogy 2 pici üvegcsét, tehát 60ml-t elhasználtam. Elsőre puhább lett a hajam, ez az össz teljesítménye. Talán adok még neki mégegy esélyt.. veszek mégegy üveggel, ha úgysem hat, hát nem hat. A hajam egyébként nem hullik tőle, pedig a fejbőrömre is bőven került belőle minden alkalommal. Ez talán azért van, mert heti 3-szor mosok hajat, de csak egyszer teszek fel pakolást, ráadásul masszírozom mosás közben a fejbőrömet, így nem tudja eltömíteni

2014. szept. 26. 08:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem sosem volt gondom a kimosással, ugyanúgy mosom utána a hajam, mint máskor.

A kiszőkített hajra nekem jó, mert puhább lesz tőle a hajam és a szárazságot enyhíti.

2014. szept. 26. 12:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne ricinust használj, mert az nagyon sűrű olaj, ezért jön ki nehezen a hajból. Ott a kókuszolaj, jojoba, argán, oliva, mind jobban ápolja a hajat mint a ricinus és könnyebb kimosni is. A hajnövekedésre egyik olajnak sincs hatása, az a genetikán múlik. Olajat csak hajvégekre használj. Hajtövekre kenve hajhullást okoz.
2014. szept. 26. 13:05
 7/7 anonim ***** válasza:
utolsó hozzászólót cáfolom :D Tegnap is rajta volt a hajamon, heti 2 szer használom.. viszont nem magába a ricinusolajhoz szoktam tenni sima étolajat, mert az fellazítja nem lesz olyan sűrű és ha azzal használod ki is lehet fésülni.. viszont fel kell melegíteni az olajat használat előtt, mert jobban kezelhető nem lesz sűrű egyáltalán.. ha kihűl és látod, hogy besűrűsödött megint melegítsd fel de csap 10mp-re mert nagyon meleg tud lenni :D Nekem a hajam látványosan nőtt tőle azt nem mondom, hogy 10-20 centiket, de havi nem 2centit nő hanem 4-et.. Valószínűleg közrejátszik az is, hogy a hajvégeimet is ápolja így nem törik le a vége.. egyébként én ha lemosom 3x szoktam megmosni a hajam és utána teszek rá balzsamot rajta hagyom 5 percig és nagyon jó lesz tőle a hajam.. persze nem mindenkinek lehet jó.. pl nekem nem hullik tőle a hajam.. sőt fekete a hajam vagyis volt évekig de allergiás vagyok a feketére és már 3 hónapja nem festem a hajam és csomókban hullott a hajam.. mióta újból ricinusozok max 5-6 szál hajam hullik.. én ajánlom!
2014. szept. 28. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!