Ti is mossátok szappannal az arcotok?
Lehet kicsit hülyén hangzik,de én semmi más kenceficét nem használok az arcbőrömre csak egy jó minőségű szappant. Azóta észrevettem,hogy szép egyenletes színű az arcom,nincs bőrhibám,csak minimális, a pattanások is eltűntek. És sokkal puhább az arcbőröm.
Ha ezt így folytatom,nem lehet belőle valamilyen probléma ugye?Csak mert valakitől azt hallottam,hogy szappant nem szabad az arcbőrre...
A klasszikus főzött szappan lúgos, míg a bőr (védelmi okokból) savas (pH = 5,5) kémhatású. Bajod nem hiszem, hogy lesz tőle, mivel rövid idő alatt helyreáll a bőr savassága, még ha semlegesíted is, de a klasszikus szappan szárít is.
Inkább ajánlok valami speciálisan arcra kifejlesztett mosakodót. Én évek óta L'Oréal Pure arcradírozós gél állagú arclemosót használok.
Hát önmagában a szappan annyiból rossz, hogy szárítja a bőr felszínét, és az már lehet probléma. Egy hidratáló nem ártana utána. De gondolom észrevennéd, ha problémát okozna, ha neked ez vált be, akkor örülj neki, csak ügyelj rá, hogy ne legyen vízhiányos a bőröd.
Én nagyon ritkán használok szappant arcon, maximum a vállamon, mert ott nem is baj, ha szárít, de az arcomon nem bírom elviselni. Zavar az a nyikorgósan tiszta érzés, meg hámlik, viszket tőle. :D Maradok az arctisztító tejeknél, nekem jobban beváltak ilyen célra.
Minden bőrfüggő.
A legtöbb helyen foggal-körömmel tiltakoznak a szappanos arcmosás ellen, de szerintem csak a marketing miatt.
Nekem nagyon csúnya, zsíros bőröm van ezerféle bőrhibával, kipróbáltam rengeteg kozmetikai krémet, tonikot, arctejet, pedig ha gyerekkoromtól kezdve napi kétszer-háromszor szappanoztam volna a képem, most semmi bajom nem lenne. A szappan varázsolta emberivé az arcom, már semmilyen egyéb kencét nem használok, de ugye sajnos van, amit már nem lehet kijavítani:/
Ha eddig nem volt bajod tőle, több mint valószínű, hogy ezután sem lesz. Maximum valami hidratálót szerezz be mellé.
Köszi a válaszokat!
Idáig csak jó irányba változott tőle a bőröm, remélem így is marad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!