Jó-e a szódabikarbóna a szőke haj besárgulása ellen? Ti mostok hajat szódabikarbónával? Miket tapasztaltatok? (Többi lent)
Gyönyörű ombrét festettem és próbálok vigyázni a szőkére, mert hajlamos egy idő után besárgulni. Van Schauma szőke samponom, de szeretném a hajmosást szódabikarbónás vízzel, majd ecetes öblítéssel megoldani. Szerintetek a szódabikarbóna vagy az ecet jó a sárga hatás ellen, vagy ezt kiegészítve használjam a hajvégeken a szőkesampont ugyanúgy?
Azt is megkérdezném, hogy nektek bevált a szódabikarbónás hajmosás? Nekem vékonyszálú, gyorsan zsírosódó hajam van egyébként.
Köszönöm a válaszokat. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat. Utolsó, nem tudom, mit jelent az, hogy pasztellizálni, de a szódabikarbónás hajmosást + ecetes öblítést nem csak a szín megőrzése miatt, hanem a fejbőröm és a hajam egészsége és szépsége érdekében is csinálom. A kérdés az volt, hogy ez beválik-e a szőke elszíneződése ellen is.
Egyébként külföldi oldalak egyöntetűen ajánlják rá, úgyhogy már bátran használom.
Utolsó vagyok megint. Pasztellizálásnak hívják azt, amikor a kiszőkített hajnak megadjuk a tulajdonképpeni árnyalatot. Mivel a szőkítés csak előkészítése a hajnak és nem festése, ezután muszáj valamit rátenni: ez lehet festék a leggyengébb oxidálószerrel, vagy sima szőke színező.
A szódabikarbónát van, aki a festék leszedésére használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!