Alapozó vs puder?
Attól függ, milyet használsz és hol élsz.
Én Bp-en lakom, a belvárosban, sokat járkálok ide-oda, rajtam mindig van alapozó, mert így nem lesz mocskos a bőröm. És olyan alapozóm és korrektorom van, amelyek ápolják a bőrt és fertőtlenítenek. Ezenkívül napi kétszer lekenem alkohollal (Spiritus) az arcom problémás részeit.
Igyekszem a szervezetembe is bevinni normális alkoholból eleget egy héten, hogy addig se zavarjanak a bőrhibáim, haha:))
Szóval jó alapanyagú dolgokkal nyugodtan kend magad;)
27N
nehogy elfogadd a tanácsomat, amit az összes bőrgyógyász is mond, inkább pontozzátok le 0%-ra!!! vagy még lentebb! nincs mínusz?:( de káááár.:D
egy tapasztalatlan tini, ja nem, egy felnőtt:)
Mindkettő rossz, együtt meg főleg. Festékréteg, amitől nem tud rendesen szellőzni az ember bőre, ráadásul ezek szárítanak. Sokan mondják, hogy "minőséget kell venni", de attól még mindegyikben ott vannak a kőolajszármazékok meg a vegyi vackok.
Ha természetes alapanyagú színezett hidratálót használsz, akkor egyrészt abban van fizikai fényvédő (titán-dioxid, ez nem szívódik fel, mint a vegyi fényvédők), másrészt táplálják a bőrt, mivel tulajdonképpen krémek, amik pigmentekkel vannak megszínezve. Plusz igyál sok vizet, hogy a bőröd belülről hidratáld.
Nagyon meg kell nezni az osszetevoket (pl kremmanian), hogy elkeruld azokat a termekeket, amik komedogen vagy allergen dolgokat tartalmaznak. Nekem evekbe kerult, mire rajottem, hogy mi tomiti el a boromet es mi okoz pattanasokat. En pl mindig ragyas leszek hosszu tavon azoktol az alapozoktol-puderektol, amik parabent, myristate-et tartalmaznak. Valamiert imadjak a parabenekkel telenyomni az osszes kozmetikumot.
Nekem kombinalt, vizhianyos, pattanasokra hajlamos boom van, szemely szerint a Clinique Anti-blemish alapozoja es egy Essence-es feher (atlatszo) mattito puder most a befuto, melle szem ala es a kritikus pontokra Catrice camouflage korrektorral. Ezektol nincs semmi bajom, akar alapozo nelkul is szep a borom, de szeretem, ha smink van rajtam, sokkal szebbnek latom magam.
Este mindig alaposan le kell tisztitani es hidratalni a bort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!