Sarokrepedésre, keménységre mit javasoltok?
Uuuh ez nekem is a problémám volt.... Én vettem egy sarokreszelőt, és sarokpuhító krémet.
Ha nem olyan kemény a sarkad, akkor lehet a sarokpuhító krém is elég. Vannak már olyanok amiben direkt ilyen "szemcsék" vannak, és ahogy beledörzsölöd a lábadba olyan hatást érsz el vele mint a sarokreszelővel (csak könnyebben). Nekem bejött csak ajánlani tudom! :)
Puha lábfejed lesz tőle, nem drága, és mindennap is használhatod! (de nem szükséges) :)
Szia! Ez az én kúrám, ezt alkalmaztam legutóbb, és nagyon tuti eredménye lett. :)
Készíts egy forró-meleg lábfürdőt. A vízbe tegyél levendulateát (levendulástul, nem szükséges leszűrni), tengeri sót, és egy aszpirint (morzsolva, vagy félbevágva, fel fog oldódni). Ebben áztasd a lábad 10-15 percig. utána jöhet egy kis cukros-olívaolajos radírozás a lábszáron, lábfejen, sarkakon, talpon. Az egészet öblítsd le, de ne mosd le az értékes olívaolajat, nagyon puhává teszi a bőrt. Egy sima sarokreszelővel most már gond nélkül felpuhíthatod a bőrkeményedéseket. Végezetül kend be valami jó zsíros krémmel, zacskó, zokni, egy éjszaka, és voilá :)
Igen, nekem is tetszik az előző ötlet. Hasonló tapasztalataim vannak nekem is, csak egyszerűbben oldom meg. Hetente többször kenem be fürdés után a lábam olivaolajjal, aztán húzok rá valamit, hogy ne kenjek össze mindent. Reggelre tök puha lesz a lábam.
Ha komolyabb beavatkozásra van szükség, meleg, sós vizben áztatás, utána habkővel a keményebb bőrt ledörzsölöm.
Arra vigyázni kell, hogy minél gyakrabban reszeli valaki a bőrkeményedését, annál gyorsabban nő vissza, hiszen annak az a szerepe, hogy védjen. A folyamatos ledörzsölést pedig "támadásnak" veszi a szervezet, ami ellen fokozottabb bőrvastagodással válaszol. (ördögi kör)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!