Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Most akkor koktélozzam/szivass...

Most akkor koktélozzam/szivassam le a hajamat, vagy sem?

Figyelt kérdés

2-es hajam van, újra 8-ast szeretnék (az az eredeti).

Fodrászkellékesben a hölgy azt javasolta, hogy 3-4-szer koktélozzam, utána fessek rá egy szőkét. Másnap visszamertem szőkítőért és oxiért, de másik hölgy volt, és ő nem javasolta a koktélozást, mert foltos lesz tőle a hajam, inkább mindig 2-3 árnyalattal világosabb festékkel és 9%-os oxival fessem újra, és idővel ki fog világosodni. Szerintetek?

2014. júl. 28. 12:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

és feketéből lettem világosszőke, úgy hogy otthon magamnak festettem a hajam. szerintem keress egy szimpatikus köztes színt. kb 5-öset és egy gyengébb oxival szívassátok le(9-esnél erősebbet amúgy se érdemes használni). utána fesd be a rendes festékkel a hajad(lehet elsőre nem fogja be).

később még egy hasonló szivatás és egy 8-as festék már talán jó lehet.

sötét színű festéknél a szivatást nem lehet sajnos megúszni.

a mire figyelj még, hogy teljen el idő 2 festés közt, hogy ne károsítsa a hajad és fokozottan ápold.

amúgy nekem egész rövid hajam volt, de még így is fél évnek el kellett telnie, hogy rendes szőke legyek.

2014. júl. 28. 13:15
 2/11 A kérdező kommentje:
Az én hajam is rövid.
2014. júl. 28. 13:20
 3/11 anonim ***** válasza:

Én múltkor a szép (festett) vörös hajamra kentem Casting Creme Gloss 503-ast, amiből kb. fekete lett. Nagyon nem tetszett, épphogy nem sírtam. Szerencsére már birtokomban volt a tudás, hogy lehet oxi nélkül világosítani a sötét hajfestékeken.

A következő a recept:

Szerezz aszkorbinsavat. Ez nem más, mint C vitamin porállagban. Cukrászdiszkontban sokat kapsz viszonylag kevés pénzért, de én nem találtam a környéken, így hát a DM-ben vettem 100 g-t (999 forintért). Így néz ki:

[link]

(Ha már arra jársz, vegyél zuhanysapkát is.)

Annyit kell tenned, hogy a samponoddal összekevered (én a hátközépig érő hajamra a doboz felét tettem), és ugye annyi sampon kell, amennyi elég a Te hajadra. Én a balzsamomból is nyomtam hozzá, így lett egy Gliss Kuros + Kallosos kombóm, amit ugye a porral összekevertem. Ezután SZÁRAZ hajra felviszed, szépen juttatsz mindenhová, majd ráteszed a fürdősapit, esetleg folpakkal körbetekered az egészet. Én még törülközővel is letakartam. Két órát hagytam rajta a cuccot, és most kb. az eredeti hajszínem van, ami aranyfényű középbarna, még a vörös is eltűnt. Szóval én így úsztam meg a szőkítést, meg a többi brutális fodrászos eljárást.

Ha nem hiszed, járj utána:

[link]

Szóval nekem bevált. Írtam róla én is egy blogbejegyzést (észrevételekkel és előtte-utána képekkel), ha gondolod, ellinkelem neked, csak írj privit. :)

L22

2014. júl. 28. 13:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Rövid hajjal én nem vacakolnék hónapokig. Leszívatni 9% oxi + szőkítőporral, aztán befesteni a kívánt színre. Mindezt kókuszolajos hajra kenni, mert úgy kevésbé árt, és a továbbiakban is kókuszolajjal ápolni a hajat. Én a derékig érő hajammal csináltam ezt, nem igazán lett tőle baja, azon kívül hogy kicsit szárazabb lett mint volt. De már az is kezd helyrejönni.
2014. júl. 28. 13:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Én aszkorbinsavval lettem feketéből sötétbarna (1-ből 2-es), 5-6 pakolással 3 nap alatt 2 árnyalatot világosodott a hajam, és arra kentem fel a festéket, hogy a ronda narancsos barnát befedje. Iszonyat mód szárította a hajamat, és alig világosított, 2-3 heti ápolással sikerült helyrehoznó a szalmakazal hajamat.
2014. júl. 28. 14:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Ó, hát jó... Én 5 napon belül 3x csináltam meg, és nem lett baja a hajamnak, pedig szárazodásra hajlamos, ráadásul göndör hajam van. No de mindegy akkor... De ha az aszkorbinsav kiszárította, szerinted a szőkítés után milyen lenne a hajad?
2014. júl. 28. 14:47
 7/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha 3 nap alatt 6x csináltad meg, annyira nem is csoda...:)

Szerintem elég nagy dolog egy házi eljárástól, hogy FEKETÉBŐL sötétbarna lettél pár nap alatt.

2014. júl. 28. 14:48
 8/11 A kérdező kommentje:
Háát.. arra jutottam végül, hogy felteszek egy max. kettő aszkorbinsavas pakolást, utána 2-3 nap múlva 9%-os oxival egy 6.1-es világos hamvasbarnát, azzal kb. középbarna lesz, aztán majd meglátom hogyan tovább.
2014. júl. 28. 15:00
 9/11 A kérdező kommentje:
Végül a hölgy is belátta, hogy ha feketéből sötétbarna lettem otthon, akkor talán tudhatom mit csinálok, de inkább eljöttem azzal, hogy alszom a dologra egyet inkább.
2014. júl. 28. 15:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Rendben. :)

De szerintem egy nap alatt csak egy pakolást csinálj.

2014. júl. 28. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!