Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mi az az oxi? (hajfestés)

Mi az az oxi? (hajfestés)

Figyelt kérdés

Mikor utánanézek egy hajfestéknek, mindig ilyeneket látok, hogy 3-6-9%-os oxival festenek. Ez alatt mit kell érteni? Semmit nem tudok erről. Ha nem használok ilyet, nem lehet szép vörös hajam a festéktől? Össze kell keverni a kettőt, és akkor kiszívja a hajamat, hogy rendesebben befoghassa? Bonyolult? És hogy kell kimérni? Vagy bemegyek a fodrászkellékesbe, és mondom, hogy hány %-os oxit szeretnék?

Előre is köszi a válaszokat.

2014. júl. 11. 23:50
 1/10 A kérdező kommentje:

Ilyet szeretnék, ehhez kell oxi? Jelenleg kopott vörös a hajam, fakó barnás-narancsos-karamelles, be se tudom azonosítani.

[link]

2014. júl. 11. 23:52
 2/10 A kérdező kommentje:
És az oxi amúgy rásegít még a festéknek a roncsolásban?
2014. júl. 11. 23:53
 3/10 anonim válasza:
55%
hidrogénperoxid, a hajat világosítani csak úgy lehet, ha azzal keverik a festéket, fodrászkellékesbe megmondják,hogy a te hajszínedhez milyen festék és hány százalékos oxi kell, de én a helyedbe inkább elmennék fodrászhoz mert ha nem megfelelően csinálod a házi hajfestést nagy károkat tehetsz a hajadba..és nem beszélve arról, hogy nem biztos, hogy a kívánt színt éred el..elmégy szépen, befestik utána megkérded a fodrászt, milyen ..hanyas színnel festette és utána már tudsz venni magadnak pont olyat..és mikor a töve lenő rákened
2014. júl. 12. 00:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Megnyitja a haj szerkezetét az oxi, anélkül a hajfesték nem fogja be a hajat egyáltalán.

Fodrászkellékesben adnak oxit amilyenre szükséged van, nem kell mondani sem... kivéve ha valami oknál fogva nem olyan erősségűt szeretnél amilyen való hozzá. Otthon csak össze kell keverni a kettőt.

2014. júl. 12. 00:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2014. júl. 12. 00:20
 6/10 A kérdező kommentje:
De amúgy mit lehet otthon elrontani vele, ha csak össze kell keverni a festékkel?
2014. júl. 12. 00:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Mindegyik festékhez kell, még a sötéthez is. Ha valaha használtál drogériás hajfestéket, ott is össze kellett keverni két dolgot, abból az egyik egy ilyen fehér, samponállagú valami, az volt az oxi.
2014. júl. 12. 12:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen, használtam már, három hónapja festem a hajam, igaz, nem magamnak csinálom, szóval nem értek hozzá. Tehát akkor az ammóniamentesben is van oxi?
2014. júl. 12. 13:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Így van. Az ammónia nem ugyanaz mint a hidrogén-peroxid. A Schwarzkopf Essensity-ben nincs oxi, de ahhoz is van színelőhívó, valószínűleg ugyanazt csinálja mint az oxi és káros is bizonyos % fölött, de meglovagolják a tényt hogy másik vegyületet használnak. Ez a fajta festék ugyanis extrém drága. [link]
2014. júl. 12. 14:22
 10/10 A kérdező kommentje:

Hm, köszi, bár ez még nagyon újnak tűnik, a vélemények is végletesek. Most az Olia egyik színével szemezek, azt fogom kipróbálni, aztán meglátom, mennyire gyorsan kopik le csúnyára, és max visszafestem eredetire.

Köszönöm a válaszokat, segítséget. :)

2014. júl. 12. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!