Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Milyen technikával lehet...

Milyen technikával lehet ilyen hajat csinálni?

Figyelt kérdés

esetleg csavaróval?

[link]

[link]

2014. júl. 7. 10:40
 1/2 bilingual ***** válasza:
100%

szia, a csavaró itt nem sokat segítene, az a szép nagy loknik előállításához jó.

első lépésben neked szükséged lesz valamilyen hajhabra, én a wella hullámosító habját ajánlom: [link]

és valamilyen erős hajlakkra.

miután megmostad, és törölközővel leitattad a hajad, utána úgy kezdd el szárítani, hogy előre döntöd a fejed, és a hajad fejjel lefelé lóg, ugyanis ha így szárítod, akkor nem fog annyira a fejedre lapulni.

én azt javasolnám, hogyha van olyan fokozat a hajszárítódon, akkor valami közepes hőfokon szárítsd, ne túl forró levegővel, és ne is túl hideggel.

mikor már azt érzed, hogy a hajad még nem teljesen száraz, de már nem csucsog a víztől, akkor egy jöhet a hajhab. először a tövekre vidd fel szépen egyenletesen, majd onnan oszlasd szét az egész hajadon. ez után a választéknál formázd meg a hajad egy körkefe segítségével, itt már jöhet a melegebb hőfok, de nem kell vele sokáig pepecselni, két-három húzás elegendő. ez után kis tincsenként apró hajcsatokkal rögzítsd a lazán felcsavart hajadat a fejedhez, majd egy kendőt köss a hajadra, és azon keresztül szárítsd meleg levegővel, ameddig teljesen meg nem szárad. én miután már száraz a haj, utána hagyni szoktam, hogy kihűljön, ez kábé még egy fél óra a csavarós fejjel, de ilyenkor már a kendőt leveheted. ha nincs ennyi időd, akkor ha átfújatod pár perc alatt hideg levegővel, az is elfogadható eredményt ad, de jobb, ha inkább hagyod, hogy természetesen hűljön le. ha már mindez megtörtént, akkor vedd ki a csatokat, kicsit ujjal kuszáld meg, és szintén előre hajolva fújj hajlakkot a hajadra, aztán ha még mindig nem tűnik elég szélfúttának, akkor a hajlakkos hajat is kuszálhatod, de csak óvatosan. a másik probléma a hajlakkozás után még a választékkal lehet, azon is tudsz igazítani, egy fésűvel állítsd a helyére, majd ha kész, akkor még egy kevés hajlakk, és ezzel meg is van a frizurád.

ha esetleg nincsenek kéznél hajcsatok, akkor a már csak enyhén vizes hajadat hagyd kihűlni, és egy hajsütővel formázd, minél apróbb tincsenként. a sütés végeztével ugyanazok a lépések érvényesek, mint a hajcsatok kivétele után.

remélem tudtam segíteni. az én hajtípusomnál ez jó eredményre szokott vezetni, de nekem erős vastagabb szálú hajam van, a vékonyabb szálúnál ez lehet nem ilyen hatásos. plussz az én hajam nem kedveli a forró levegőt, úgyhogy a hajsütést is kábé egy nap után ledobja magáról.

egy egyszerű megoldás lehet a hasonló hajra a törölköző száraz hajra a fent leírt módon felvitt hajhab, aztán a fej tetejére, közepére való felcsavarás, gumival rögzítés is, és így hagyni éjszakára, esetleg így szárítani, de akkor csak a csavart résztől kezdődnek majd a hullámok, a fejtetőn nem lesznek és hajtípustól függően akár ápolatlan hatást is kelthet.

üdv

2014. júl. 7. 11:44
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, kipróbálom!:)
2014. júl. 7. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!