Kb fél éve kezdtem szilikonmentes hajápolókat használni, de azóta töredezik a hajam, szerintetek térjek vissza a szilikonoshoz?
Szerintem göndör hajra nem igazán jó a szilikonmentesség. Az eleve nagyon száraz hajtípus, különleges ápolást kíván.
Amúgy tapasztalatom szerint a hajnak édesmindegy, miket kensz rá, mert nem egy élő, változó anyag. A szilikonmentes samponok meg tapasztalatom szerint nagyon szárítanak, gubancos lesz a haj, ami göndör haj esetén egyenlő a gyilkossággal. :D
A haj hosszára biztos nem erőltetném a szilikonmentes termékeket. Egy jó balzsam, hajvégápoló, valami hajolaj jót tenne.
A fejbőrnek viszont valóban nincs szüksége a szilikonra, a sampon maradhat is akár, elég hajtőre használni, a hosszra pedig akármilyen balzsamot tehetsz. Bár ha semmivel sem jobb, akkor azt se kell erőltetni. Én is próbálkoztam egy jó ideig, a hajam ugyanolyan volt, mint előtte, viszont a fejbőröm az összes szilikonmentes sampontól hámlani kezdett, úgyhogy visszatértem a bevált, szilikonos samponomhoz, azóta nincs ilyen gond.
Ha valami nem válik be, akkor nem kell erőltetni, akármennyire is trendi ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!