Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szárazak a hajvégeim, de...

Szárazak a hajvégeim, de töredezést nem látok. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
3 hónapja vágattam, szóval ráfér lassan egy végfrissítés, de kb. 2-3 cm ami nagyon száraz, a többi kevésbé vészes, viszont csak 1cm-t szerettem volna vágatni. Vágassak többet (már így is rövid a hajam), vagy valahogy rendbehozható az a száraz, ámde még nem eltört rész? Ha rendbehozható, mit használjak rá, javasolnátok valamit, ami beválhat?
2014. júl. 3. 00:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem mész fodrászhoz egy évig akkor hosszú lesz.

Ha elmész, akkor meg egyre rövidebb. Nem tudom mit használj. Semmit, vagy hajolajat, vagy balzsamot.

2014. júl. 3. 00:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem írtad le, milyen típusú a hajad. Erős szálú vagy vékony? Sok vagy kevés? Világos vagy sötét? A hajad többi része is szárazodásra hajlamos? Mivel mosod a hajad? Használsz rá valami egyebet is? Vasalod, formázod valahogy?

Én egy időben megpróbáltam spórolni a samponokon, így valami noname gagyit használtam, és nem vettem balzsamot se. Viszont annyira száraz lett a hajam, hogy végül feladtam a spórolásnak ezen módját, elvégre a hajam sokat nyom az aktuális kedvemen (hát egen...) Jelenleg Gliss Kurt használok, a fekete tubusosat, ami extra száraz hajra van. Igazából a Gliss Kur márkát alapból szeretem, szerintem jó fajta. A balzsamom is Gliss Kur. Viszont van egy nagy tégely Kallos balzsamom is, a világoskék tégely, ezt fodrászkellékesnél lehet beszerezni. 1100 forint körül van, és rengeteg van benne, szóval elvagy vele mondjuk fél évig. Ezt lehet használni pakolásként, úgy, hogy törülközőszáraz hajra viszed fel, és hagyod mondjuk 30-50 percig, de ha zsírosodásra hajlamos a hajad, a hajtöveket kerüld ki. Én egy darabig pakolásnak használtam, de balzsamként jobban bejön, összekeverem a Gluss Kur balzsammal.

Mivel én sokat kínzom körkefés egyenesítéssel a hajamat, van szintén Gliss Kur spray-m, ami a hajtöredezés ellen van, bár inkább csak megszokásból veszem, gyanakszom rá, hogy nem sokat ér. Viszont nem rég vettem egy Syoss hajolajat, az nagyon jó, hajmosás után szoktam a hajamba dörzsölni, de ha szárazon nagyon gáz, kenek még bele.

Elismerem, hogy sok trutyit használok, de nekem nagyon sok, vastagszálú, göndör hajam van, és ezek nélkül egy seprű lenne.

Viszont mostanában tudtam meg, hogy a kókuszolaj brutálisan jó a hajra. Olvass utána, nekem nem vált be. Keverni kell valami mással, én meg nem vagyok az a macerázós fajta, nincs türelmem.

De egyébként az sem mindegy, hogy szárítod a hajadat. Ha teheted, kerüld el a hajszárítót. A törülközőt is csak nyomkodd rá a hajadra, ne dörzsöld. Az sem mindegy, hogy a hajtípusodnak megfelelő fésűt használsz-e, én például ilyen "csomóbontót" használok, mert egy átlag fésű szétszedné a loknijaimat, és seprűt csinálna belőlük.

2014. júl. 3. 01:14
 3/6 A kérdező kommentje:

Eredetileg zsíros, vékonyszálú, nem valami sok, hullámos szőke hajam van. Ha vállnál tovább megnő, és nem használok balzsamot, szép lassan szárazzá válik a vége.

Most, viszont rövidre vágattam, és sötétebbre festem. És mivel festem, kell neki a plusz ápolás, hát vettem rá balzsamot. Először szilikonmentes Syosst, ami semmit nem ért, aztán már nem tudom mit, ami nem vált be, most Fructis Oil Repair van, vagy mi a neve, nem tudom hosszabb távon milyen hatása lesz, még csak 3x használtam. Elkezdtem a kókuszolajos pakolás használatát is, de nyilván 2 alkalom még nem tett csodát. Egyébként nem vasalom a hajam, heti kb. kétszer mosom, havonta max. egyszer szárítom meg, főleg ebben a jó időben, de a minap, mikor jól eláztam, olyan hűvös volt, hogy hajmosás után inkább félig megszárítottam, de csak a kisebb fokozaton. A fésüm elvileg póthajhoz való hajkefe.. ezt a néném mondta, én nem értek ehhez, nem is érdekelt különösebben soha. Van egy műanyag, ritka fogú fésűm is, de azt csak utazáskor használom, az én hajamhoz nem valami praktikus, csak akkor jó, ha nagyon kócos vagyok, egyébként meg nem csinál a hajammal semmit.

2014. júl. 3. 08:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Szedj vitaminokat is, valami direkt hajra valót (én se értek hozzá).

A szőke hajszíned eredeti?

2014. júl. 3. 12:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Első válaszoló nincs igazad! Én nem menetem fodrászhoz kb. másfél évig,eleinte még nőtt,aztán feltört úgy hogy kb.4-5cm-vel rövidebb lett a hajam...Kérdező! Használj vitamint,balzsamot,és ricinusolajos pakolást!Az olajbnól tegyél a tövekre is és a végére is! Erősíti,növeszti,puhítja!próbáld ki!!
2014. júl. 3. 14:05
 6/6 A kérdező kommentje:

Tegnap vettem hajvitamint, de multivitamint és Calcium-Magnézium-Cink tablettát szedtem eddig is. Nemrég kifogyott, és azt váltottam fel most a Dm-es hajvitaminnal. A középszőke az eredeti hajszínem, azt festem pár hónapja feketére. Azóta szárazabb, viszont a színét egyszerűen imádom! Azon gondolkodtam még, hogy talán váltok hajszínezőre, vagy ammóniamentes festékre.

Arra jutottam, hogy ha nem törik, egy hónapot még adok neki, ápolom, és majd csak egy picikét vágatok a végéből, és kiigazíttatom a frufrumat, mert megint növesztem.

2014. júl. 3. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!