Volt már negatív tapasztalatod fodrásznál? Mi történt?
Csak negatív tapasztalatom van.
Falun laktam gyerekként és tiniként. Az ottani fodrászhoz hiába vittem nyomtatott képeket, hogy ilyet szeretnék, sosem olyat csinált. Többször vittem képet, különbözőeket. Mindig ugyanolyan rövid tépett frizurát csinált, aminek köze nem volt egyik képhez sem.
Egyszer vittem egy Bon Jovi képet, amin olyan 10 centis, tépett, fiús szélfútta volt a haja. Hajvágás végén közölte, hogy azért nem olyat csinált, mert mégiscsak lány vagyok. És? Tudtam én ezt magamtól is.
Mindig megkértem, hogy ha lehet hanyagolja a habot, meg a lakkot, mert a fejbőrömet már a vegyszeres samponja is irritálja, meg úgyis egyből megmosom, ha hazaérek, mert különben szétvakarom a fejbőröm. De azért mindig rakott rá, mert "kell az, hogy fixálja". A habot még időben észrevettem, de a lakkot általában már fújta is, mielőtt észrevettem volna, hogy a kezébe veszi.
Mindig frufrut akart vágni, volt, hogy vágott is (szemem csukva volt), pedig elugattam, hogy ne, mert ha rálóg a homlokomra a haj, ragyás leszek.
Kértem, hogy féloldalasan válassza el (hátul középről indulva, előrefelé jöjjön ki oldalra), mert ha középen van, nyújtja az amúgy is ovális arcom, ha oldalt van, akkor látszik, hogy kétoldalt sokkal kevesebb hajam van, mint fenn, középen.
Amikor be volt festve 18 évesen a hajam, a 20 perc helyett 40 percig volt fenn a festék, utána a fele hajam kihullott, ráadásul a homlokom, a fülem, meg hátul a nyakam is tiszta fekete volt a festéktől.
Jövő hónapban szeretnék elmenni először a BioHair-be aznap mosott hajjal úgy, hogy száraz hajvágást kérek, mert akkor legalább a választékot nem fogják elcseszni. Csak a töredezett részt akarom levágatni, remélem, megértik majd, hogy nem kell frufru :D
24L
Ó, nem is egyszer volt már rá példa! Amikor legutóbb fodrásznál voltam -október elején- a végeredmény olyan volt, mintha egy vak, részeg nyugdíjas vágta volna, kenőkéssel. A végek össze-vissza álltak, a "szintek" élesen elhatárolódtak, amitől teljesen természetellenes lett a hatás, mintha póthajam lenne. Még a vasalást is képes volt elcs*szni az a kókler!
De nem csak utoljára jártam így, hanem rengetegszer: volt, hogy aszimmetrikus hajat kértem (fotóval), és azon az oldalon, ahol 7-8 centis hajnak kellett volna maradnia, na ott levágta 2-3 centisre. Majdnem sírtam, amikor tükörbe néztem.
Már nem járok fodrászhoz. Rájöttem, hogy a barátom, akinek köze sincs a fodrászathoz, profibban le tudja vágni a hajam, mint azok, akiknek ez a szakmája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!