Miért szeretik egyesek annyira a házi hajápolókat?
Eszembe nem jutna otthon kísérletezgetni, és tojásos-mézes-majonézes turmixokat kenni a hajamra.
Törtkrumplit és epres joghurtot (mert már olyat is olvastam itt) meg aztán pláne nem.
Ha összeadjuk az alapanyagok árát, már simán kijön belőle egy hatásos bolti pakolás is.
(A ricinus és olíva olajat nem ideérteni, én most konkrétan az ilyen több alapanyagos "hűtő tartalma" házi kevert pakolásokról beszélek).
Szerintem a kiszámíthatóság és a kontroll miatt. Sokaknak nem mindegy mit tesznek a hajukra, szeretik a természete alapanyagokat vagy nem szeretik a művit stb.
Egyébként a tojást, mézt már évezredekkel ezelőtt is használták a hajápolásban (india, egyiptom stb) szóval szerintem még mindig ez a jobb mint bolti műanyagot kenni a hajra.
Igen az alapanyagok ára lehet, hogy drágább, de még így sem annyi mint egy minőségi professzionális hajápoló.
Félreértések elkerülése végett nem használok házi alapanyagokat, de ha már valakiket "hülyének" nézel, akkor ne az legyen aki a természetes, ősi módszereket alkalmazza, hanem aki a műanyagot.
"Mert inkább kenek a fejemre olyat, amiről tudom, hogy miből van, mint egy 600 összetevőjű kőolajszármazékokkal dúsított finomságot..."
Szépen megfogalmazta, amit gondolok :)
(bocs véletlen elment)
Szóval úgy vagyok vele, hogy hadd kenje rá, aztán majd rájön magától, hogy hülyeség.
Mert jó hatása van a hajra, természetes, nem árt mint a bolti kencék szinte mindegyike. Azok tele vannak káros vegyi anyagokkal, tartósítószerekkel, színezékekkel, rákkeltő anyagokkal is némelyik és a többi amit sose kenne a hajára olyan akit érdekel az egészsége és szép hajat akar.
Nekem megfelel a méz, a turmixolt gyümölcsök, meg a többi "hűtő tartalma", a hajam soha(!) nem töredezett, nem száraz, és gyönyörű mióta ilyesmiket használok rá csak. Gyerekkoromban rémes fakó és száraz hajam volt, amikor még az anyu által vett bolti vacakokat kentem rá. Ennyit számít hogy mit használsz rá.
18 éves koromig bolti vackokat használtam. 13 évesen kezdett el bitangul zsírosodni a hajam úgy, hogy a vége kiszáradt, törött és szálkás lett. A heti 1 hajmosást először be kellett sűríteni 4 napontára, majd ebből lett 3 nap, 17-18 éves koromban meg már minden másnap meg kellett mosnom.
MINDENFÉLÉT kipróbáltam, ami zsíros hajtő, száraz hajvégre való volt, szó szerint, minden márkát és kencét!
A legócskább csalánsampontól és tojássampontól (mintha lenne bennük csalán meg tojás, ha-ha-ha) elkezdve, az Elséve-en, Organics-on, Dove-on, Niveá-n, Garnier Fructis-on, Palmolive-en, Kallos-on, Pantene-en, Babá-n keresztül, a Saumá-n, Bánfi-n, WU2-n át egészen a Gliss Kur-ig minden megjárta az én hajamat sampon, balzsam, meg pakolás formájában.
Aztán eluntam, hogy a végén már kétnaponta mosom a hajam, mégis ronda, zsíros és törik, és elkezdtem keresgélni az internet bugyraiban, hogy tudnám házi módszerekkel ápolni.
Évek óta sampon sem látta a hajamat mert szódabikarbonás vízzel mosom, almaecetes vízzel öblítem; tojásos-natúrjoghurtos pakolást szoktam rátenni olyan másfélhetente. A hajam szép, nem törik, nem száraz, könnyen fésülhető, selymes és könnyed. Bár még mindig gyorsan zsírosodik, de nem kétnaponta, hanem megint 4 naponta kell csak mosni.
Szóval én úgy szidom a bolti kőolajszármazékokat, hogy kismilliót kipróbáltam és tudom, hogy egy kalap lótrágyát nem érnek. Mert a lócitromot még lehet hasznosítani, ezeket a vackokat viszont nem.
Viszont arra azért kíváncsi lennék, hogy akik szidják a házi módszereket, azok próbálták-e valamelyiket is... Ja, nem, mert akkor nem szidnák, hanem használnák őket és kidobnák a boltiakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!