Most akkor ki a sötét, én, vagy a hölgy?
Figyelt kérdés
A fodrászkellékesnél kiakasztottam az eladót. Közöltem vele, hogy a haj, amit festeni szeretnék, 7-es és 8-as közt van, mire közölte, hogy olyan NINCS!!! De van, mert 7.1-es, csak kicsit kiszívta a nap. Arról nem is beszélve, hogy az én eredeti hajszínem is majdnem ugyanaz, csak most festve van. Ha vissza akarnám kapni, a 7-es túl sötét lenne, a 8-as pedig lehet, hogy világos, tehát keverni kéne. Értem én, hogy az ő kis hajszínmintái közt nincs olyan, de azért van olyan hajszín. Szerintetek is én vagyok a hülye? Sikerült kicsit felbosszantanunk egymást.2014. jún. 18. 08:47
1/9 anonim válasza:
Hát őszintén szólva TE. 7.1 -es hajszín nem natúr, hanem hanvas. A különböző márkák ,különböző jelölést kapnak. Az első szám jelöli a színmélységet , a második, vagy harmadik pedig a festékben található másodlagos színt. Ez márkánként változik, hogy mi, általában a második 1-es szám hamvasat jelent. Vannak márkák, ahol egy szám és a többi betű. Tehát, ha azt akartad beadni, hogy a te hajad 7 és 8 szín között van, az nem 7,5 !!!! az már vöröses. 7 és 8as szín közötti színmélységet úgy tudsz elérni, ha összekeversz egy 7es és egy 8as színmélységű festéket. (7+8= 15, ez /2= 7,5) A második szám nem árt, ha ugyan az :))))) Ne vitatkozz egy hozzáértővel :)
2/9 A kérdező kommentje:
???
Nem 7.5-ös a hajam!!!! A páromé alapból hamvas sötétszőke, csak szívott rajta a nap, és azt festettem. Én csak megmondtam neki, hogy van, ahol világosabb, és inkább 8-as.. És ebbe kötött bele, hogy vagy ilyen, vagy olyan, de könyörgöm, kiszívta a nap, nem állok le vele ezen vitatkozni.
Azt viszont már nem is mondtam neki, hogy a hajam ha nincs festve, eleve a két árnyalat közt van, mert kitért volna a hitéből. Én azt tudom, hogy ha vissza szeretném kapni az eredeti hajszínem, egy 7.1-est és egy 8.1-est kellene keverni.
2014. jún. 18. 09:16
3/9 A kérdező kommentje:
Egyszóval természetes hajszín van olyan, ha meg festett, keverni kell. De ne adja már be nekem, hogy nincs olyan szín!! Mert azt mondta nincs olyan szín, de tudom, hogy van, mert az én hajam pontosan olyan semelyikse.. se 7-es se 8-as. A páromé meg 7-es, csak kiszőkült a napon, és kevert színű volt, 7-es, köztes, és 8-as.. ezt magyaráztam neki, de azt mondta olyan nincs... Kész, ezt nem is magyarázom, mert akkor is úgy jön ki, hogy én vagyok a hülye.. nem mintha nem lett volna mindegy, hogy én hülye mit szőkítek ki.. de kotyognom kellett, mire jól megkaptam..
2014. jún. 18. 09:28
4/9 A kérdező kommentje:
:D
2014. jún. 18. 09:30
5/9 anonim válasza:
Jaj, de bonyolult vagy. Ha én lettem volna ott, mondtam volna, hogy neked ott a tescó, vásárolj dobozosat....de nem engem fogtál ki :) DE akkor mit akarsz? Eredeti hajszínedet visszafesteni, ami 7-8 árnyalat között van? Akkor 7,1 és 8,1 keveréke kell, mert az lesz a 7,5. Deeeee mivel leszívta a nap a hajadat, ahol világosabb most, ott világosabb is marad!!!! Oda elvileg sötétebb szín kellene. A fodrász úgy csinálja, hogy oda 1 árnyalattal sötétebbet ken....Vegyél 7,1 és 8, 1 es festéket és ügyeskedj. Én a végét (ahol világosabb) festeném előszőr, majd a hatóidő felénél kenném a tövét. Akkor van esélyed a homogén színre. De amikor egy amatőr megmondja, hogy milyen színű a haja, attól kifekszem. Tuti, hogy legalább 3 színű a hajad....a természet érdekesen dolgozik. Fest be 1.1 el...az tuti :D
6/9 A kérdező kommentje:
Én a párom haját szőkítettem, csak meg merészeltem mondani a frankót, hogy milyen színű a haja, a kiinduló szín. Ahhoz kértem segítséget, hogy mivel érhetem el a megfelelő színt, de már azért beszólt, hogy olyan nem lehet a haja.. mert olyan nincs.
2014. jún. 18. 09:59
7/9 A kérdező kommentje:
Különben meg a Tesco-ban voltam, csak kívül, a hajas üzletben.
2014. jún. 18. 10:00
8/9 anonim válasza:
Nem veszed észre, hogy milyen butaságot írtál???? Idézem: "festeni szeretnék, 7-es és 8-as közt van, mire közölte, hogy olyan NINCS!!! De van, mert 7.1-es, csak kicsit kiszívta a nap." MÉG MINDIG NEM ÉRTED, HOGY A 7.1-es szín NINCSEN A 7 ÉS 8 SZÍN KÖZÖTT???????????????????????????????????????????????????? Az 7-es szín, csak hamvas árnyalattal!!!!!!!!!!! Úristen, lefárasztottál gépen keresztül. Már ennél egyszerűbben nem tudtam leírni, hogy hogyan kell szakmailag nézni. Ezért tanulják ezt a fodrászok jobb esetben 5 évig....majd folyamatos képzések. Te odamész (akár orvosként is) és osztod az észt, jelen esetben a hatalmas sötétséget. Csoda, hogy a hölgy ideges lett? Még aznap pár ilyen vendég neki, és veszélyességi pótlékot kérhet a Hajastól szegény.
9/9 A kérdező kommentje:
Hát kiderült végül, hogy te vagy a legsötétebb, mert nem arról beszéltem, hogy a 7.1-es 7-es és 8-as közt van, hanem arról, hogy KISZÍVTA A NAP ezért mostmár Kiszívott Állapotában !! 7-es és 8-as közt van, mert Kivilágosodott egy kicsit. Ááá, hagyjuk... fogalmad sincs miről beszélek. Amúgy értem mit mondasz, csak nagyon nem arról volt a szó... totál félreértettél.
2014. jún. 19. 10:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!