Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nagy baj lehet abból ha...

Nagy baj lehet abból ha egyáltalán nem vágok hajat 3-4 évig? + Ricinus olajjal elérhető, hogy az előbb említett időn belül megnőjön combközépig?

Figyelt kérdés

Ezt elhatároztam magamban, hogy mire gimiből leballagok, nekem minél hosszabb hajam legyen. A poén az, hogy elég gyatrán nő.. vagy legalábbis én nem veszem annyira észre.

Ha most levágom a legvégét ami már elvan töredezve, és többször nem fogom (annyira) vasalni + pakolások + ricinus olaj akkor elérhetem hogy ne is kelljen levágni?

2014. jún. 5. 10:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de "álmodj, királylány!"

Még a vasalásról se akarsz teljesen lemondani, de combközépig érő hajról álmodsz? Igencsak valószínűtlen.

1) Nem ismerek olyat akinek 1 évnél tovább bírná töredezés nélkül még azok közül se, akik MINDENT megtesznek a hajuk egészségéért.

2) A hajszálaknak van egy maximális élettartama. Ez kb. 6 év, utána kihullanak. Ha nagyon gyatrán nő, akkor nem reménykednék abban, hogy képes combközépig megnőni az élettartama alatt. Inkább derék.

3) A hajszálak nem azonos mértékben nőnek. Egy egyenesre levágott sörény egy két hónapon belül "hullámos aljú" lesz.

NE vasald egyáltalán! Vágasd minimum félévente! 1-2 centi megteszi. És akkor közelebb leszel a célodhoz!

2014. jún. 5. 10:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm! :) a vasalásról teljesen lemondok.
2014. jún. 5. 10:55
 3/6 anonim ***** válasza:

El fog vékonyodni, majd eltörik, és nagyon csúnya lesz.

Ha nem ápolod (ennek a pár cm visszavágás is része!), akkor esélytelen, hogy szép hosszú hajad legyen.

2014. jún. 5. 10:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem fenékig ért a hajam, mindent megtettem érte, havonta vágtam, mégis eltört. A hosszú haj súrlódik. Úgyhogy azóta visszavágtam mell fölé, mert nem bírtam elviselni, hogy hosszúnak hosszú, de nem tökéletes.
2014. jún. 5. 14:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ott kezdődik a probléma, hogy ha ezután egyáltalán nem vasalod, akkor is már korábban károsodott, így ha levágatod a töredezett részt, akkor is sokkal hamarabb fog töredezni, mint ha nem vasaltad volna. Rendszeresen kell vágni, legjobb, ha veszel egy jó hajvágó ollót, és mondjuk megkéred anyukádat, hogy 3 havonta 1 cm-t vágjon a végéből.

Most meddig ér a hajad? Attól is függ, hogy mekkorára tudod növeszteni, ha rendesen ápolod. Ha mondjuk hátközépig ér, akkor esetleg csípőig-fenékig megnőhet, ha nagyon vigyázol rá. Nekem fenékig érőről combközépig 3-4 év volt, úgy, hogy én is először vágtam belőle, mert töredezett, és utána nagyon ápoltam, meg rendszeresen vágtam. Évek kellettek, mire egészséges lett. Persze most, mikor már nem növesztem, nagyon gyorsan nő, havi 3 centit vágni kell, hogy tartsa a hosszát.

A ricinus nem ér semmit amúgy, totál macera, és nekem rengeteg hajam ki is hullott tőle.

Szedj hajvitamint, hordd kontyban a hajad (hajgumit ne használj, se hullámcsatot), használj kímélő sampont, balzsamot, hajvégápolót.

2014. jún. 5. 15:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Ki hogy gondolja... én nem vágattam régen és mindig meg tudott nőni fenékig. Mióta vágom rendszeresen azóta hátközépnél tovább nem jut el a hajam.
2014. jún. 5. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!