Igaz, hogy hetente egyszer ajánlott csak hajbalzsamot használni?
Ha nem károsítod a hajad teljesen felesleges minden hajmosás után használnod. Nem mindenki él hajsütővel, szárítóval stb. A por és a kosz pedig nem fogják roncsolni a hajad nyugi :)
Ha alapból száraz, esetleg göndör hajad van vagy gyakran mosod vagy hővel formázod akkor érdemes használni, hogy enyhítse a károkat. De, ha nem károsítod akkor szerintem tökéletesen elég heti egyszer vagy akkor amikor úgy érzed, hogy szüksége van rá.
Érdemes minden mosás után használni, mert a samponokban sok a tisztítóanyag, szárítanak. A fejbőr azért termeli a zsírt, mert azzal védi a hajat. Ezt kell az ápolószerekkel helyettesíteni, mert a sampon mindent leszed a hajról. Olyan nincs, hogy túlápolod a hajad. Az megeshet, hogy túl sokat teszel rá valamiből, és zsírosnak tűnik tőle vagy ilyesmi.
Én minden mosáskor használok a samponon kívül balzsamot, azután vizes hajra kókuszolajat, majd mikor nagyjából megszáradt balzsam sprayt, később még hajvégápolót is.
Köszi mindenkinek :)
Én eddig rengeteg ápoló hatású spray-t, pakolást, olajat használtam rá. Eleinte nagyon szép lett, aztán hétről hétre szárazabb, hiába emeltem a mennyiséget.
Utána mindet félretettem, csak samponnal mostam, és puha maradt.
Most vettem Swiss-O-Par mini hajkúrát (argán olajos), heti egyszer tervezem feltenni.
Vasalni nem szoktam, szárítani is csak a legalacsonyabb fokon amikor már félszáraz, hogy legyen valami tartása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!