Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Jót tesz a pattanásos bőrenek...

Jót tesz a pattanásos bőrenek a kozmetikus?

Figyelt kérdés

Pattanásos az arc bőrőm, és ha elmennék kozmetikushoz, jót tenne a bőrőmnek ? A pattanásoknak maradna valamilyen nyoma ? Fájdalmas ?

14/L

2014. máj. 1. 22:53
 1/5 anonim ***** válasza:
41%
Jót,nem kellemes,de szakszerűen ápolja.Otthon ez lehetetlen.
2014. máj. 2. 05:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2014. máj. 2. 14:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy jó kozmetikus jó termékekkel és kellő szaktudással nagyon is jót tesz a bőrödnek,szépen kitisztítja.

Igen pár napig maradna nyoma,valószínűleg jó piros is lenne az arcod utána,sőt akinek picit érzékenyebb is az arcbőre annál a hámlás se ritka. De ez a pirosság,folt pár napon belül elmúlik és sokkal tisztább,szebb lesz a bőröd.

Ha nagyon bevan gyulladva az arcod akkor igen fájdalmas lesz,de ki lehet bírni,annyira nem vészes. Előtte pedig gőzölni is szoktak,ez is sokat segít,kitágítja a pórusokat így könnyebb lesz kinyomnia amit kikell.

Érdemes pár havonta egyszer elmenni (túl sokszor nem érdemes,mert drága is meg csak ártanál a bőrödnek). Miközben tart a kezelés kérhetsz tanácsokat,elmondja milyen a bőrtípusod,ő miket ajánl (vigyázz,mert egyes kozmetikusok szeretnek rád sózni mindent).

Otthon pedig mehet a heti egy radírozás, heti egy maszk és minden nap este szép alaposan megtisztítani az arcod (artej,micellás víz stb) aztán lehet tonikozni,hidratálni. Az olajos,tartósítószeres,chips és társait pedig mellőzni,vitaminban gazdag táplálkozás,napi min 2l folyadék/víz, sok mozgás a levegőn és szép lesz az arcod. Ha nem érdemes elmenni egy bőrgyógyászhoz,nem-e belső okai vannak,de mivel 14 éves vagy így teljesen természetes a pattanásos arcbőr,főleg ha apu/anyu vagy valamelyik rokon is hajlamosabb volt,de attól javítani még lehet rajta,de legkésőbb pár éven belül elfog múlni,plána ha oda is figyelsz rá. Olvasgass utána sok házi,természetes ápolás is van,de ne dőlj be mindennek,mert azzal árthatsz is.

Hajrá,én 17 évesen talán most megyek kifele a pattanásos korszakból,de igencsak megszenvedtem vele. Ma már teljesen máshogy kezdenék neki az egésznek. (Engem gyógyszerekkel is tömtek,mindenféle antibiotikumos kenőccsel,amitől fényérzékennyé vált a bőröm stb.. szóval én nem ajánlom,hogy bármiféle gyógyszert,fogamzásgátlót kezdj el szedni 14 évesen a pattanások miatt,rengeteg természetes gyógymód van rá rá). Kitartás :)

2014. máj. 2. 16:29
 4/5 anonim ***** válasza:
hát én 2 hete voltam kozmetikusnál és borzasztóan fájt ahogy nyomkodta de ez kozmetikustol függ és nekem amugy is nagyon sok volt a pattanásom és a miteszerem , pár napig nagyon szép volt a bőröm de utánna előjöttek ujra a miteszerek és a pattanások .
2014. máj. 3. 19:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2014. máj. 10. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!