A vöröses striák elhalványodása mennyi időbe telik körülbelül?
Az elmúlt 2-3 hónapba jött föl rám olyan 20 kiló egy betegség miatt, ami 1 hónapra ágyhoz kötött, és 3-4 hónapig alig bírtam mozogni. Most, hogy végre újra tűrhetően vagyok, elkezdtem diétázni és sportolni. Nem eszek szénhidrátot, cukrokat, csak salátákat és hasonlókat, általában egy kis olívaolajban megsütött natúr szelet csirkemellel vagy hallal.
Naponta 40 percet szobabiciklizek, általában így letekerek naponta 14 km-t, minden 2. nap futok és súlyzózok, minden nap haspréses gyakorlatokat csinálok, fekvőzöm és guggolok.
Ezek által olyan 15 kilótól szeretnék megszabadulni, minél hamarabb. 1 hete kezdtem el a diétát, március 25.-én, és június 15re szeretnék megszabadulni legalább 10-15 kilótól. Szerintetek kitartással lehetséges, vagy ez azért sok?
De ami igazán a kérdés... hogy a hízás miatt megjelentek striáim. A derekam két oldalán és mindkét karomon, a bal nagyon csúnya... enyszerűen undorodom tőle. Jön a nyár, emiatt félek ujjatlant illetve ruhákat felvenni.
A barátomat egyáltalán nem zavarja, de engem iszonyúan, és emiatt nagyon kevés önbizalmam van. Mindenki azzal biztat, hogy majd el fognak halványulni, na de ez mennyi idő? Hónapok? Évek?
Azt tudom, hogy nem fognak sosem eltűnni... elég sok van így is a combomon, illetve a hasam alján, de ezek már fehérek... csak eddig valahogy nem figyeltem föl rájuk. A csípőmön még annyira nem is zavarna... de a karom kikészít. A leghosszabb olyan 5-8 centi hosszú és eléggé lilás-pirosas. Ha lefogyok, azzal mennyire segíthetek be a halványításban?
Kérlek, ne bíráljatok, a betegség előtt is volt rajtam pár plusz kiló, de azok nem voltak zavaróak - most viszont nagyon szeretnék megszabadulni ettől a plusz 20 kilótól. Bármilyen tanácsot szívesen várok, de a különböző kezeléseket ha lehet kerüljük el, mert a kozmetikusom azt mondta, hogy ez az egész olyan 150-200 ezrembe fájna...
Egyébként 18 éves lány vagyok.
Szia! Először is nagyon ügyes vagy, hogy ennyire belevágtál a diétába, és ilyen kitartó vagy.
Biztos, hogy sikerrel jársz a fogyásban.
Ha szerencséd van, és előtte nem voltak striáid, akkor lehet, hogy az edzés, erősítő gyakorlatok hatására visszahúzódik, feszesedik a bőröd.
Ha nem, mert előtte is voltak, csak nem figyeltél fel rá, akkor készülj rá, hogy nem múlnak el :(
Pl. hiába fehéredik ki, ha barnulsz nyáron, világít a bőrön :(
Egyetlen, olcsó dolgot olvastam, hogy használ, ezt bőrgyógyász tudja felírni neked. Nem drága, egy krém, azt hiszem A vitaminos, de ezt csak a bőrgyógyász írja fel, máshogy nem lehet hozzájutni.
Ha elmégy hozzá, és elmondod, hogy zavar, megnézi, és ír fel krémet.
Nekem más problémámra írtak fel hasonló krémet, és nagyon bevált. Előtte már mindent próbáltam, de csak pénzkidobás volt, mire végre a bőrgyógyász segített.
Szerintem tegyél próbát ezzel.
Jobb, mint mindenféle drága csodakencét megvenni, mert nem nagyon fognak használni.
Narancsbőrre már kapni elég jókat, de striákra sajnos nem, azt fel kell íratni.
A fogyókúrádhoz pedig sok kitartást, és eredményt is persze :)
Most jött ki a Niveának új Q10 testápoló olaja, az ára kb. 1600-1700 Ft csak. Olaj, nem krém! Halványítja a striákat és feszesíti a bőrt.
Próbáld ki, tuti jó, nekem több ilyen Nivea karcsúsítóm, stb. volt, és mindegyik bevált, tényleg jók. Az olaj pedig még intenzívebben hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!