Melyik balzsam puhítja legjobban a hajat?
Szia!
nekem is alapból nagyon nagyon száraz a hajam, hiába nem csinálok velesemmi ártalmasat( vasalás, szárítás, festés etc)
kezdetben én is úgy voltam az olajos pakolások után, hogy szárazabbnak éreztem, sőt, még úgy is törött szét a vége, hogy előtte 1 héttel vágattam 1 centit fodrásszal.. Akkor abba is hagytam. De azóta elkezdtem megint, mert rájöttem miért éreztem mégis szárazabbnak, hiszen az olaj tuti nem szárítja a hajat.
SOHA ne mosd áta hajad 2-NÉL többször egy hajmosásnál, még akkor sem, ha úgy érzed, hogy nem sikerült kiiszedned maradéktalanul az olajakat a hajadból! Ami szárította a hajad az midnen bizonnyal a sampon! Nekem is az szárította szét,jópár centi letört belőle, többet ártott mint használt, mivel kb 3-4 szer is megkelelett mosnom kezdetben h kijöjjön...
Azóta tanultam belőle, pár hónapja újra olajozom, mert vékonyszálú, száraz a hajam,muszáj neki valami. Max 2x mososm ki, akkor is, ha úgy érzem h még olajos. Használok hajmosásután azóta kifésülő sprét, 2 fajta fújós is van jelenleg, amit a félszáraz hajamba fújok, és kiszedi a maradék olajat teljesen, nem lesz zsíros hatása. Szóval ez egy jó kis trükk, így elkerülheted, hogy még jobban száradjon.
Ez csak egy tipp az olajos pakolás utánra. :)Nekem így jó. Bár a hajam azóta is töredezik, de valamicskét segítenek ezek úgy érzem, enélkül még gázabb lenen a helyzet. :(
Egy próbát megér.
koszike utolso. Amugy en ugyanugy csak egyszer szoktam hajat mosni olajozas utan is, csaj tovabb masszirozom a fejem.
De azt hiszem probalkozok meg vele. Ujra elkeztem a taplalek kiegeszitoket szedni, lehet h attol is lett szaraz, toredezett, hogy nem szedtem par honapig.
utsó vagyok.
Igazából csodát tényleg nem tesznek az olajos pakolások nekem sem, sőt önmagában én sem veszek észre különbséget.
Ha nem haragszol, írok 1-2 hasznosabb tippet,amit most én is tervezek kipróbálni:
Én is szedtem vitamint rá( főleg B vitamin és biotin tartalmút), amitől csomó új hajam nőtt, de puhább sajnos nem lett.
nagyon sok mindet olvastam a témában, mert nem tudok belenyugodni, hogy ennyi ápolással és odafigyeléssel is ilyen száraz és törékeny( Értsd, január óta rengeteg gyümi, zöldség és fehérjét fogyasztok, hiszen a haj egyik fő alkotóeleme a fehérje, valamint külsőleg is mindig pakolásozom, nem használok festéket, hajvaslót stbstb.)
Amik szerintem reálisak lehetnek és segíthetnek:
- több helyen olvastam, hogy érdemes ilyenkor gyanakodni pajzsmirigy alulműködésre, ha több tünet is igaz lehet rád az arra jellemzőkből ( nekem 5-6 éve nem nőtt a hosszán semmit a hajam, mármint amiatt,mert letörik folyton a vége és száraz, szerintem ez nem normális), vagy
esetleg mellékpajzsimiriggyel is lehet gond ( amit amúgy egyszerűen megold a kalcium és D vitamin pótlása)
Most, még mielőtt elmennék vele dokihoz hogy nézzék meg a pajzsmirigyem (mondjuk a vas értékeim is alacsonyabb volt vérvételeknél kicsit, ami megint csak utal ezekre a tünetekre, de ugye általános vérképbe nem nézik ezt, csak ha külön kéri a doki) én ezt próbálom még meg:
-kovaföldkapszula(szilícium és kalcium miatt, mivel a többi vitaminból biztosan jut elég az étkezéseimmel)
- omega 3 kapszula:
Ez puhítja, rugalmassá teszi elvileg a hajat, viszont egyáltalán nem eszek tengeri halat, ami tartalmazza ezt, úgyhogy remélem csak ennyi a probléma.
Ezt a 2 vitamint próbálom még ki, hátha.
Külsőleg,. ami alzsam/pakolásként még egész jó( viszont csodát ezek sem tesznek:
- DOVE hair repair balzsam, száraz hajra kb 600 ft és jó
- Indola Innova azonnal ható keratinos pakolás ( van fújható verzió, és kiöblítendő tégelyes is, mindkettő jó) Kétezerpárszáz ft
Ha a kettőt együtt használom, balzsam plusz pakolás, egész szép eredményt ad, néha rá fújogatok a pakolásból és úgy selymes lesz a hajam( de CSAK nedves hajra jó kenni, mert elég sűrű lötyi.
Nekem eddig ez segített a legtöbbet. Ha érzed hogy száraz, benedvesíted a végét és ráfújsz, én is szoktam napközben így, nem csak hajmosás után.
Bocsi, hogy hosszú lett, csak gondoltam megosztom veled az én tapasztalataimat, talán hasznosak lesznek neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!