Mit csináljak a zsíros hajammal? 22/L
Szia!
Nekem anno ugyan ez volt a problémám. 2 sampon segített nekem. Az egyik a Head&Shoulders volt, zsíros hajra. Imádtam, nagyon jó volt az illata is, és tényleg használt is, viszont borzasztóan drága!
Aztán rátaláltam erre a samponra, 2 éve használom, és imádom! Talán az egyik legolcsóbb, mégis hatásosabb mint némelyik nagy neves sampon. :)
Pár száz forint, nem veszítesz semmit, ha kipróbálod! Nekem bevált, hátha neked is. Sok sikert! :)
22 évesen már nem foghatod a kamaszkorra, mindenképp rendellenes, ha tényleg fél nap alatt zsíros lesz. Meg kéne keresni, mi az oka, és kezelni, mert ez nem az a kategória, ami reklámozott samponokkal megoldódik. Bőrgyógyásznál kéne kezdeni, onnan továbbküldenek esetleg belgyógyászatra, vérvételre, endokrinológiára, stb. Esetleg hajgyógyász (de érdekes módon mindenkinek mindenre ugyanazt a 10ezres kencét ajánlják rögtön...).
Érdemes lenne az életmódodat, étrendedet is felülvizsgálni. Lehet, hogy hormonális az ok, nőgyógyász nem mondta, hogy PCO szindrómád van esetleg?
Ne fogdosd, fésülgesd állandóan a hajad, ne kenj rá formázó és ápolószereket és kímélő sampont használj, ne zsíros hajra valót, mert az szárít, ami miatt még jobban elkezd zsírosodni a bőr. Mosd át a fésűket, hajcsatokat is rendszeresen. De ha a bőröd máshol (főleg az arcodon) is zsíros, akkor garantált, hogy belül kell az okot keresni.
Szia! Én is hasonló problémával küzdöttem évekig, naponta mosnom kellett a hajamat, mert eszméletlenül zsíros volt. Kipróbáltam mindenféle sampont, de egyik se nagyon vált be. Aztán kipróbáltam a következőt: nem mostam a hajam naponta, hanem vártam vele 3 napot. Ha nagyon vészes volt már a helyzet, akkor felkötöttem lófarokba, ugyanis hosszú hajam van és elég feltűnő, ha zsíros. Szóval...3 naponta mostam a hajam a következőképpen: megmostam csalánsamponnal, majd langyos vízzel jól kiöblítettem, aztán ismét besamponoztam, leöblítettem, majd citromleves vagy almaecetes vízzel öblítettem le. 2-3 hónap alatt sikerült eljutnom arra a szintre, hogy csak 4 naponta kell hajat mosnom, mert nem zsírosodik olyan nagyon. Amit még tudok ajánlani és nagyon jó, ha a hajvégeidet hideg vízzel öblíted le! :)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!