Miért kezdett el korpásodni a hajam?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, eddig soha nem volt korpás a hajam, most meg egyik napról a másikra tiszta korpa, és nagyon nagyon zavar. Nem az egész fejemen, hanem csak elöl a homlokom fölött, és viszket is. Tudom, hogy olyan sampont kell majd használni (ami aztán vagy használ, vagy nem) de az a kérdésem, hogy vajon mitől lehet ez a hirtelen váltás. (kb 3 hónapja használok új sampont, a korpa meg a múlt héten jött)2009. dec. 14. 21:47
1/3 anonim válasza:
több ok is lehet:-ha folyton a problémás részt fogdosod
- izzadás
-tesi változás
-levegő
2/3 anonim válasza:
Nem kezdtél el véletlenül hajlakkot/hajhabot használni? Esteleg szárító vagy bármilyen jellegű arctisztítót? Attól is előfordulhat ilyen. Korpás hajnál ügyelj arra, hogy amikor mosod, ne vakard a fejbőröd a körmeiddel, mert csak jobban felsérted a fejbőröd, és amikor törlöd a hajad, inkább csak nyomogasd a törölközőbe, és ne dörzsöld. Fokozhatod a faggyútermelést a fejbőrödön (ami egyébként zsírosítja a hajad, de a te esetedben jól jöhet) ha hajmosás közben masszírozod az ujjbegyeiddel a fejbőröd. Vannak különböző házi "gyógymódok" korpás hajra, de egyénenként változhat a hatás, ezért nem kezdek felsorolni neked, nézz utána neten, hogy mi a számodra legmegfelelőbb! :)
3/3 anonim válasza:
Szerintem megfázott a fejbőröd. Én is így jártam... Szóval most hordok sapit, még ha nem is áll olyan jól. De ne az ilyen divatmajom sapkát, amit épp csak a fejed búbjára biggyesztesz és lehetőleg még lyukacsos is, az mindenre jó, csak nem melegít. :D Ja meg szárítsd meg alaposan mindig legalább a hajad tövét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!