Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Van a pattanásoknak köze...

Van a pattanásoknak köze ahhoz, hogy keveset iszok?

Figyelt kérdés

Elég pattanásos és mitesszeres vagyok, a bőröm folyamatosan zsíros, már kb. 11 éves korom óta. Már mindent kipróbáltam, de hosszú távon semmi nem segített. Ahhoz lehet köze, hogy nagyon keveset iszok ( jó, ha fél litert naponta), és a szárazság ellen a bőröm a zsírosodással válaszol? Ha többet innék, talán javulna?

15/L

2014. márc. 12. 21:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Simán lehet szerintem.

Én pont az ellentéted vagyok, rengeteg vizet iszom (itt gyakorin már ijesztgettek párszor vízmérgezéssel), és kb szökő évente, ha van pattanásom.

Mondjuk a fél liter alapból nagyon kevés, szóval ha nem is emiatt, de növelni kéne az adagot.

2014. márc. 12. 21:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, tudom, hogy alapból is nagyon kevés, már voltam kórházban is kiszáradás miatt, de egyszerűen nem tudom rávenni magam, folyton elfelejtem, hogy inni kéne, mert nem érzem, hogy szomjas vagyok...
2014. márc. 12. 21:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyon is lehetséges, én is hasonló helyzetben vagyok. Már voltam hormon vizsgálaton is, ami persze negatív lett. Valószínűleg nálam is nagy szerepet játszhat a kevés folyadék bevitel a pattanásos bőrömet tekintve.
2014. márc. 12. 21:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a háziorvosom azt javasolta, hogy bárhol vagyok, bármit csinálok, legyen mellettem legalább egy pohár víz és igyak belőle sűrűn. Hozzá kell szoktatni a szervezetet az iváshoz.
2014. márc. 12. 21:18
 5/10 A kérdező kommentje:

3.: Köszönöm!

4.: Köszönöm a tanácsot szerintem én is megpróbálom :)

2014. márc. 12. 21:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A vese az egyik méregtelenítő szerv, aminek a segítségével a kiválasztott méreganyag a keringésből a vizeletbe kerül, így megszabadulhatsz tőle. Namármost ha nincs mit kivizelned, a méreganyagok attól még útban vannak, és a test így próbál szabadulni tőlük. Nem a vese "csapja ki" őket, hanem a bőr alatti mirigyek.

Tehát jelentősen javulhat a bőröd állapota ha iszol rendesen (nem beszélve a szívről és a keringésről)

2014. márc. 13. 06:21
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És esetleg valami tipp, hogy hogyan szoktassam rá magamat az ivásra? Rögtön igyak napi két l-t, egyik napról a másikra, vagy lépésenként, minden nap többet?
2014. márc. 13. 16:32
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Simán kezdhetsz napi 2 literrel, sőt, az még kevés is, de utána emelheted a szintet fokozatosan.
2014. márc. 13. 19:53
 9/10 anonim ***** válasza:

aki max fél liter folyadékot iszik meg egy nap, az egyik napról a másikra NEM KÉPES 2 litert meginni, annál többet meg már nevetséges írni!

20 kilónként 1 literrel kell számolni. Én 60 kiló vagyok, tehát 3 liter a MAXIMUM!

A szoktatás pedig: eleinte fél literes üveg legyen melletted, MINDIG megtöltve vízzel, és amíg az utolsó cseppig meg nem iszod (mondjuk 2-3 óra alatt, nem sok hidd el), addig nem töltheted úja. Ha kiürült töltsd újra, és figyeld az órát...

HA nem bírod meginni a vizet (én pl alig bírom meginni, pedig kóla, fanta, cukros üdítőket nem iszok, egyszerűen rossz nekem kemény, és vasízű, még az ásványvíz is, nem tudom mit tesznek bele(?)), akkor ízesített vizet igyál, de HÍGÍTSD! Mert sok cukrot bele tesznek... ha van otthon háziszörp, az a legjobb! :) abból nagyon keveset tegyél a vízbe, és azt iszogasd, máris jobb lesz!

Esetleg limonádé még jó lehet.

Ha sikerül fél literenként eljutni a 1,5 literig, akkor az üveget cseréld le 1 literesre!

És mindig legyen nálad víz!

Hányszor látok embereket utazás közben, cserepes a szájuk, és egy korty víz sincs náluk... borzasztó!

És mielőtt azt hinnétek én eleget iszok... mai napig rendszeresen küzdök azzal, hogy 1 litert is alig bírok meginni, és már 5 éve próbálom hozzá szoktatni magam, de nem bírok 1,5 liternél többet meginni...

nem adom fel, de borzasztó!

2014. márc. 17. 13:31
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nekem is ez a bajom... Egy két napig megy, aztán meg alig birok meginni egy kortyot is, néha a sima, üveges víznek is rosszul vagyok az ízétől.

Megpróbálom azt, amit mondtál, remélem neked is előbb- utóbb segíteni fog!

2014. márc. 17. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!