Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hosszú, hátközép-alá erő hajú...

Hosszú, hátközép-alá erő hajú lányok! Nektek mennyi idő alatt nőtt meg és hány cm most?

Figyelt kérdés
Illetve "hogyan" növesztettétek meg?
2014. febr. 22. 22:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Nekem évekig csak vállamig ért a hajam. Nem nőtt meg, tört a vége. Majd megjelent egy pár őszhajszálam, akkor festeni kezdtem. Az őszhajszálak rohamosan szaporodtak. A hajam mennyisége majdnem a felére csökkent.

Majd kipróbáltam a hennát. Hátha csökkenti az ősz hajszálak gyors szaporodását. Csökkentette jelentősen. A hajam növekedése pedig megindult. Kb. 5-6 év alatt 60-70 cm-es lett. Kibontva a gerincem végéig ér. A sűrűsége pedig ismét a régi.

A hajam minősége pedig csodás, amilyenről álmodtam korábban.

Évente egyszer vágok a végéből.

2014. febr. 22. 23:28
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Igazán nem növesztettem, csak hagytam nőni.

Egyszer megorroltam a fodrászomra. Szerettem volna a derékig érő, de lépcsőzetesen vágott hajamat úgy levágatni, hogy újra egységes legyen a hossza. Erre ő nem volt hajlandó, mondván, hogy ő jobban tudja (család régi barátja, szüleimmel egykorú ismerős). Vágott vagy 5 centit, a kért ~25 helyett.

Jött a nyár, izzasztó meleg. Időm nem volt új fodrászt keresni, a régivel nem volt kedvem veszekedni, ezért fogtam, és levágtam magamnak. Kb. a vállam alá 2-3 centivel ért. Ez volt 2011. augusztusában, innentől magam vágom.

4 havonta vágtam belőle 4-5 centit. 1 év múlva már a mellemig ért. Még egy év és megint a derekamnál volt.

Most a köldökömmel egy vonalban van, kb. 70 centi, de a múlt évben többet vágtam belőle. Pl.: szeptemberben kerek 10-et, de ez azóta vissza is nőtt.

Korábban nem volt célom, most viszont szeretném ahhoz tartani magam, hogy az esküvőmig (kb. 1 év múlva) már nem változtatok rajta drasztikusan, ha már ilyen extra lett.

Hogy mitől nőtt meg?

Gondolom attól, hogy nem vasalom, nem sütöm be, nem használok lakkot, habot.

Natúr sampon, balzsam, almaecet és semmi egyéb.

2014. febr. 23. 00:21
 3/11 anonim válasza:
70%
Én is növesztem. Legtöbben a ricinus olajat ajánlják
2014. febr. 23. 02:54
 4/11 anonim ***** válasza:
52%
Mell fölé ér egy picivel nekem,30 cm.Semmit nem használok,csak WU2 sampont,Syoss balzsam,illetve Kallos hajvégápolót.Néha vasalom.De mostmár azt se,mert jó lenne ha nőne tablófotózásig.;)
2014. febr. 23. 09:39
 5/11 anonim ***** válasza:
53%

Kiskoromban rövid volt mindig a hajam, nyolc évesen megelégeltem, azóta növesztem. Eleinte egységes volt, aztán meguntam, 16 éves koromban lépcsőzetesre vágattam. 5 havonta járok fodrászhoz, általában a derekamig ér, most rövidebb, mert nemrég voltam vágatni.

Egyszerűen csak hagyom nőni, 5 havonta levágatom a töredezett részeket. Sörtés hajkefét használok, szerdán és vasárnap mosom a hajam, soha nem szárítom hajszárítóval, csak a fodrász szokta.

19L

2014. febr. 23. 11:16
 6/11 anonim ***** válasza:
48%

Off: ti honnan kezditek mérni a hajatokat?

Egyébként én is növesztem kb a vállam alá ér, de nem tudom hogyan mérjem le.

2014. febr. 23. 11:44
 7/11 anonim ***** válasza:
52%

6-os,

ez érdekes, most utánaolvastam és elvileg így szokás:

[link]

Én nem így néztem, hanem elől leválasztottam egy tincset és annak a hosszát mértem. Ezzel a módszerrel viszont 15-tel többet kapok. :)

Egyébként miért kell mindenkit lepontozni?

2014. febr. 23. 12:32
 8/11 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit, épp ellenkezőleg.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2014. febr. 23. 12:57
 9/11 anonim ***** válasza:
48%

Évekig vállig érő hajam volt, majd úgy döntöttem nekem derékig érő kell (nálam ott kezdődik a hosszú, azért választottam ezt célul) 4 év alatt nőtt meg, nem siettettem mert nekem fontosabb az egészsége, mint a hossz, szóval 3-4 havonta járok vágatni (undorodom az elvékonyodott hajvégektől, a töredezésről meg ne is beszéljünk :D ). Most 80 centis, pont derékig ér.

Hogyan növesztettem? Sehogy, a hajnak van egy csodás tulajdonsága, amit sokan elfelejtenek, mikor hosszabb hajat akarnak. Ez pedig nem más mint hogy nő az magától is. Csak arra kell figyelni, hogy ne roncsoljuk a végét, mert akkor ami nő, az le is törik.

2014. febr. 23. 12:58
 10/11 anonim ***** válasza:
48%
Derékig ér, nem tudom hány cm. 3 éve nő magától, akkor volt fülig érő. Most készülök újra levágni. Semmi extrát nem csináltam vele sose, nő a haj magától is. A lényeg hogy ne árts neki, én pl nem vasalom, sose szárítom...
2014. febr. 23. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!