Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Középszőkére festett hajat...

Középszőkére festett hajat befogja a világos szőke hajszínező?

Figyelt kérdés
Eredetileg sötétszőke-középszőke (olyan 8.1-es) hajam van, ez lett először vöröses-szőkére festve (majdnem egy éve már), majd 2,5 hónapja világos hamvasszőkére (Silky 9.1-es festékkel), hogy a vöröses hatás ki legyen ütve belőle. A jelenlegi festett hajszínem alig tér el az eredetitől, de azért erős nappali fényben pl. rendesen látszik a lenövés, még ha nem is olyan csúnya. Szeretném megtartani a jelenlegi színét, de nem akarom jobban roncsolni, mint kellene, így arra gondoltam, hogy kipróbálnám a Loreál Creme Gloss jégszőke árnyalatát ( [link] ami talán egy fokkal még világosabb -legalábbis dobozon, mint amilyenre most van festve. A kérdésem az, hogy szerintetek a világosabb színező -ha ilyen kicsi az árnyalatkülönbség) be tudja fogni a festett hajat? És ha rákenem -mivel a hajtöveknél olyan jó 2-3 centi lenövés már van- elképzelhető, hogy "foltos"/többszínű, ronda lesz a végeredmény? Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel a színezővel?
2014. febr. 21. 00:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kedves vagy, nem győztelek olvasni, köszönöm a részletes beszámolót. :)

Annyit mondok: na igy bizzon az ember abban, amit megtanitottak...mert tényleg vannak kivételek, és sosem tudhatjuk, nem mi vagyunk-e, leszünk-e azok. Aztán pislogunk, ha nem az lesz,amire számitottunk és ami várható volt.

Szerintem sok mindentől függ ez az egész: a hajtól, a használt festékektől (mire mit kenünk, hogy reagál egyik a másikra), meg még pár egyébtől. Az is tény, hogy a menzesz is befolyásolja a hajfestés eredményét (persze ez sem mindenkinél igaz, de gyakran előfordul, mégsincs rá tudományos magyarázat).

A márkák: a Kallost nálunk mumusnak állitották be, a vizsgára pl. tilos volt olyan anyagot vinni... közben meg volt olyan osztálytársam, aki olyan fodrászatban volt gyakorlaton, ahol csak ezt használták és nem volt vele bajuk.

A Stella nem éppen kifutó, nemrég voltam bemutató show-n, ahol új termékeket mutattak be - próbáltam is ezt-azt, nem rossz.

Tényleg annyi márka van, hogy sokról én sem hallottam még, pedig napi szinten bújom a netet új infók után.

Én azt mondanám, hogy lakossági (dobozos) festékkel ne kisérletezz, hiszen amit eddig a hajadra kentek, azok is profi dolgok voltak. Ha a mostani tetszik, akkor próbáld meg azt kenni, amit legutóbb, és bevált.

Most jövök megint azzal, hogy hajszinezővel nem lehet világositani a hajon... :), de tényleg, általában ez igy igaz.

Az meg, hogy árt-e valami vagy nem... hát vannak, akik nem festik a hajukat, mert teljesen elutasitanak minden vegyszeres beavatkozást, őket is megértem, de én nem vagyok ez a fajta. (főleg azért, mert a saját hajamon próbálok ki minden újat) Engem az ammóniamentesség sem győz meg, mert tudomásul kell venni, hogy a haj átfestése nem semmi vegyi folyamat, amit akármivel nem lehet megoldani. Hiába próbálják az eredeti receptet finomitani, azért a legtöbb anyagot nem lehet lecserélni ún. ártalmatlanra, mert akkor használhatatlan a kutyulék. A mai festékek már annyira kimélőek, amennyire csak lehet. (ez persze saját egyéni véleményem, nem vagyok kémikus)

2014. márc. 5. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!