A melírozott haj is besárgulhat? Elég világosra sikerült a melír, ha nem mosom hamvasító samponnal, később sötétebb lesz, esetleg sárgás?
A szőkítés eredménye mindig sárgás lesz, ez a hajban található pigmentek miatt van.
A fodrászok a szőkítéssel csak előkészítik a hajat a további színezésre-festésre. Melír után is meg kell adni a megfelelő árnyalatot a hajnak, legalábbis így kellene történnie.
A szép szín relatív. Ami egyiknek nem felel meg, az a másiknak tökéletes.
Sötét hajból nem lehet szép szőkét csinálni, sárgás lesz. Ha világosabb a haj, már lehet jó színe, hisze eleve kevesebb a hajban a vöröses pigment.
5-ös vagyok, nekem sötétszőkében volt a szivatott melír, ez igaz. Olyan volt, mintha kiszívta volna a nap. Másnak lehet, hogy más lesz az eredmény.
De! A natúr szivatott melír nem sárgul be. Vagy eleve sárga, vagy ha nem, nem változtat színt. Ha sárga volt leszivatott állapotában, és arra került hamvas festék, a hamvasság kophat, és átüthet a sárgásság, ezért 2-3 mosásonként lehet hamvasító sampont használni, hogy szép hamvas maradjon. Viszont gyakori használat esetén belilulhat, kékülhet a haj, és az már szerintem gusztustalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!