Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Az epilátortól ronda lett a...

Az epilátortól ronda lett a bőröm, tele vagyok szőrbenövésekkel és nyomaival. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Borotvától állandóan fekete pöttyös volt a lábam. Ezért váltottam, de ez még rosszabb, mert foltos, ronda az epilátortól. A gyanta meg nem szedi ki a szőrömet.

Most a lábamra kaptam gyógyszertári krémet, remélem begyógyul tőle, de ezután hogyan szőrtelenítsek??? Valakivel történt már ilyen? Mi a megoldás?

2014. febr. 14. 11:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Az epilátortól sok nőnek lesz pöttyös a lába, én pont ezért nem szeretem. Azt szoktam csinálni, hogy legyantázom (Opilca gyanta a melegítőjével együtt, legjobb az azulénes), majd átmegyek az egész lábamon epilátorral (hogy a maradék szálakat kiszedje, de ehhez nem maradhat gyanta a bőrön). A végén pedig alaposan bekenem mandulaolaj vagy kókuszolaj és körömvirág kenőcs keverékével, ez legnyugtatja a bőrt (és a kókusz jó illatú is).

A gyantáról még annyit, hogy próbálkozz jó minőségű gyantával, az le fogja szedni, csak növeszd meg elég hosszúra a szőrt, mert a túl rövid szálakat persze hogy nem tudja megragadni. Illetve nézz utána a jó gyantázási technikának, lehet ezzel van a baj. Ne aggódj, a sokadik használat után már nem is fog látszani az a pár, megritkult, hosszabb szál a lábadon gyantázás előtt.

2014. febr. 14. 11:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan az epilátortól.gyantától egyaránt.Nagyon erős,fekete szőröm van,akinek gyengébb szálú,biztosan jó neki az epilátor.Én visszatértem a borotváláshoz,igyz,hogy fekete pöttyös,de akkor is szebb mint epilálás után.
2014. febr. 14. 11:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Én gyantát ajánlok a borotvától mindig látszani fog a szőrszál bőr alatti része,az epilátornál nem lehet megakadályozni a szőrbenövést.
2014. febr. 14. 13:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Kozmetikusom azt ajánlotta, hogy fürdéskor dörzsöljem meg szivaccsal, bőrradírral az epilált részt, hogy a szőr ne tudjon benőni.

Nekem epilálás után az aloe vera spray vált be, sosem lesz tőle gyulladt, pöttyös a lábam.

2014. febr. 14. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!