Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Egyszerre száraz és "zsíros"...

Egyszerre száraz és "zsíros" a hajam, mi a megoldás?

Figyelt kérdés

A hajam régen nagyon vastagszálú volt, és rengeteg, viszont száraz. Egy csomószor hallgattam, hogy milyen száraz, stb. Bekerültem a gimibe, és elkezdtem vasalni. A frufrum szépen lassan elvékonyodott. Egy idő után annyira önbizalomhiányom lett a hajam miatt, hogy szinte minden másnap vasaltam, aminek következtében egyre gyorsabban lett zsíros(tudtommal a kettő nem függ össze, de mégis ezzel práhuzamosan kellett gyakrabban mosnom).

Utána elhatároztam, hogy nem vasalom.

Eleinte hetente mostam hajat, utána heti kétszer, végül kétnaponta.

Megkérdeztem a fodrászt, hogy a szárazságra mit ajánl, és azt mondta, kérdezzem meg a fodrászkellékesben. Ott vettem ilyen Latte tejes balzsamot. Kicsit hat, de nem az igazi.

Most sampont váltottam, aminek következtébe nem annyira szálkás a hajam, ugyanakkor már a második nap zsíros. Egyszerre száraz, és zsíros..

Ráadásul ha hajszárítózom, akkor kb. az egyenes és hullámos között van, ha meg magától hagyom megszáradni, akkor hullámos/göndör között. Amikor magától hagyom megszáradni, mostmár a második nap is érzem, hogy zsíros, és mondták is már, hogy olyan, mint az ázott kutya...le is lapul.

Egyszerűen nem tudom, mi a megoldás. Van iylen hajvégápoló fújos spray-m is.

Mossam kevesebbszer? Vagy száraz elleni pakolás kellene? De ha közben zsírosodik?

Annyira irigylem a lányokat, akiket látok, és gyönyörű szép hajaik vannak...

2014. febr. 8. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kevesebb szilikon. Ne használj se pakolást, se ilyen spray-t, olyan spray-t. Dobj ki mindent, csak egy szilikonmentes sampon, egy natúr (bio) balzsam és egy jó adag szűz kókuszolaj, esetleg még egy kis rozmaring illóolaj maradjon. A kókuszolajjal kend a tövétől a végéig a hajad, hagyd rajta 3-5 órán át, majd mosd alaposan le. A samponodba tegyél a rozmaring illóolajból (mondjuk 250 ml-hez kb. 5-10 cseppet). A rozmaring jó zsíros hajra. A zsírosságot egyébként enyhíti az almaecetes öblítés is.

Régen nekem is 2-3 naponta mosnom kellett, de a fenti módszerrel ezt kitoltam 5-6 napra. Nem kell sem vasalni annyit, sem a sok szilikonos cuccal kenni állandóan, ettől a kettőtől lesz zsíros.

2014. febr. 8. 22:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

amiket az első írt azt kiegészíteném még az argán és ricinus olajjal. száraz és zsíros hajra is nagyon jó hatással van, csak alaposan ki kell mosni a hajból. szilikonmentesből a balea oil repair és coffein sampont ajánlom, mert nem drágák, jók és szilikonmentesek.

a hajvégápolókból és az alverde avokádó/szőlőmagolaj fluidot használom és nagyon jó kis termék.

2014. febr. 8. 22:11
 3/4 anonim ***** válasza:
47%
Megértünk a pusztulásra...
2014. febr. 8. 22:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Támogatom az első 2 válaszolót. Én kókusz és olíva olajat használok. Hajmosás előtt pár órával felkenem az egész hajhosszra őket. Csak figyelj, hogy jó alaposan mosd ki.

A kókuszolaj 1400 Ft körül van litere, ami simán kibír 1 évet.

A Balea repair és a koffeines sampont azért ki kell tapasztalni, mert van, akinek gyorsabban zsírosodik tőlük a haja, viszont van akiknek meg tovább bírja. Én inkább a repairt próbálnám ki először. Ajánlom még a Balea repair balzsamját. Én szerettem nagyon. Hagyd rajta 5 percig a hajadon, majd aztán mosd le.

A hajad állapota ezektől jobb kell, hogy legyen, viszont a zsírosodásra nem tudok mit ajánlani, mert sajnos én is szenvedek vele, csak nekem naponta kell mosni. Már rengeteg dolgot próbáltam, meg sem tudnám számolni mennyi mindent, de nekem semmi nem használt igazán. Viszont amit tanácsolni tudok, hogy ne használj zsíros hajra való sampont, mert az csak ront a helyzeten. Inkább normál hajra valót. Nekem minden zsíros hajra való sampon csak rontott a helyzeten.

2014. febr. 9. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!