Hogyan vegyem rá anyámat hogy legyenek rózsaszín tincsek a hajamba?
16 évesen és felnyírt, most fehér de a múltban itt-ott kék és pink hajjal mondom én is, hogy ráérsz hülyét csinálni magadból. Nekem 14 évesen anyukám (és nem anyám) azt mondta, hogy inkább most rohangáljak idétlen frizurával, mint huszonévesen, amikor semmi beleszólása nincs. Belátta, hogy nekem ez az irány tetszik, és az aranyos kis konzervatív nő létére, segített újra meg újrafesteni a hajam amikor kopott a színező :)
Szerintem hagyd egy évet minimum, majd visszatérsz rá, és akkor látni fogja, hogy nem egy múló hóbort volt. Én magammal is így tettem, nagyon szeretnék egy ideje piercinget, de se anyukámnak nem tenne jót lelkileg, ha addig rágnám a fülét egy hétig, hogy belemegy (mert elég toleráns felém) és nekem se tenne jót egy elhamarkodott döntés, pár hónap múlva ha még mindig tetszik, akkor teszek mégegy próbát anyunál :)
Hát azon kívül, hogy megkérdezed vagy az engedélye nélkül megcsináltatod, sok dolgot nem tehetsz.
De amúgy nem javasolnám. A legtöbb iskola nem tolerálja az ilyesmit, és egyetértek azzal, hogy inkább fiatalon csinálj magadból hülyét, mint 30 évesen, de 12 évesen MÉG nagyon nevetséges lennél így. Várj néhány évet, és ha olyan középsuliba mész, ahol eltűrik az ilyesmit, akkor inkább, anyukádat is könnyebben ráveszed majd és még mindig nagyon fiatal leszel, hogy ne érezd úgy, hogy lemaradtál valamiről.
Esetleg próbáld meg, hogy nyári szünetben lehetne-e, abba talán belemegy anyud is, bár kétlem, hogy megfogná rendesen a hajadat csak a színező, tehát le is kéne szívatni, amit viszont megint nem ajánlanék és a legtöbb szülő sem hagyná...
Miért csinálna magából hülyét vki azzal, hogy befesti a haját?-.- én először 13 évesen festettem a hajam( rikítós narancssárgára az ofinám), most 21 vagyok, és volt mindenféle színű már a hajam: kék, zöld, sárga... és már 3 éve rózsaszín. Soha semmilyen problémám nem volt az iskoláimban( se általánosban, se gimnáziumban, se az egyetemen), jó tanuló voltam, igy nem piszkáltak a tanárok. Nem a kinézet alapján kell megítélni, nem attól lesz hülye vki, hogy milyen a haja.
A kérdésre térve: lehet venni ilyen hajszínező krétákat(kimoshatóak), vegyél olyat. Próbáld ki először azt, mutasd meg anyukádnak, hogy legyen elképzelése, hogy valójában mit is szeretnél, szerintem így könnyebben bele fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!