Mivel lehet arcon kisebb, nagyobb hegeket halványítani?
Figyelt kérdés
Már 5 éve nagyon pattanásos az arcom (annyira ocsmány hogy 4 éve nem járok iskolába és évente kb 5x kimozdulok a lakásból - nem önsajnáltatás miatt írtam le, csak azért hogy körülírjam nagyjából a súlyosságát) erre úgy tűnik nem használ semmi, de a legnagyobb baj mostmár az lett hogy amikor amatőr módon nyomogattam ki a pattanásokat, akkor hatalmas sebeket csináltam az arcomon és tele van az arcom több éves hegekkel. Ezek a hegek mindig begyulladnak és olyanok mint a pattanások, ez egy ördögi kör lett...
Mivel lehet az ilyen hegeket eltüntetni ? (gondolom erre első válasz az hogy semmivel, második az hogy idővel, de azért próbálkozok...)
Vagy ha eltüntetni nem is lehet, mivel lehetséges halványítani, vagy megakadályozni hogy begyulladjanak?
Ha annyira durva a helyzet, érdemes lenne hormonvizsgálatot kérned vagy átnézned az étrended, nem-e ott van a probléma oka. De egyébként a hegeket nekem az Ilcsi AHA savas hámlasztója tűntette el, kozmetikusnál meg tudod csináltatni a kezelést.
2014. jan. 16. 20:38
2/8 A kérdező kommentje:
Hormonvizsgálatot sosem mondtak és nem gondoltam rá O.o Nagyon köszönöm a tanácsot !
2014. jan. 16. 20:50
3/8 anonim válasza:
Hámlasztás, friss burgonyalé.
A hormonvizsgálatot én is javaslom.
2014. jan. 16. 21:41
4/8 anonim válasza:
A bőrgyógyász tud olyan krémet (vagy gélt??) felírni, ami kifejezetten hegre való, Contratubex, vagy ilyesmi neve van, az tuti, hogy c betűs.
2014. jan. 16. 21:45
5/8 anonim válasza:
Contractubex gél valóban a neve, nem olcsó, de valóban hatásos.
2014. jan. 17. 11:42
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, szerintem csak azt hittem hogy mindent próbáltam mert az itt felsoroltak közöl pont egyet se :)
2014. jan. 17. 11:44
7/8 anonim válasza:
Miért nem kezdtél el egy Sotret kúrát?
2014. jan. 17. 16:47
8/8 anonim válasza:
Járj el szoláriumba, a pattanások 2 hét alatt eltűnnek, heti egyszer vagy kétszer menj el szolizni. A hegek is felszívódnak tőle, de a hegekre van arcbőr radírozás, kozmetikus csinálja. Remélem segítettem 20F
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!