Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szerintetek mivel lehet...

Szerintetek mivel lehet elérni gyorsabb hajnövekedést?

Figyelt kérdés
Hallottam már érdekes megoldásokat pl ha begumizva hordjuk akkor is gyorsabban nő vagy ha masszírozzuk a fejbőrt... Ti milyen praktikákat ismertek ? :)
2014. jan. 16. 20:04
 1/2 anonim ***** válasza:
Ennyire nem egyszerű a dolog. Több dolgon is változtatnod kell, hogy nőjön a hajad. Pl érdemes szilikonmentes, természetes sampont, balzsamot használni (én Lorealt használok, netről rendelem, kicsit drágább, de azóta egészségesebb is a hajam). Aztán le kell tenned a hajvasalót, hajsütővasat, szárítani is csak keveset szabad, festeni is csak minőségi festékkel és minél ritkábban. Szóval ezek az alapok. Ezen felül használj dm-es hajvitamint, állítólag ez a legjobb (én csak 2 hete szedem, így nem nyilatkozhatok), aztán fontos a rendszeres hajvágás is, meg kell szabadulnod az összes tördezett hajvégtől (akár fokozatosan), illetve fontos a hajápolás (főleg szilikonmentességnél) natúr olajokkal min tpl a mandulaolaj, kókuszolaj, argánolaj, ezekből tegyél a hajadra pakolást egy kis növesztő hatású ricinussal és rozmaringolajjal keverve. Ha mindezt betartod, a hajadnak gyorsabban kell nőnie és az eredmény látványos lesz. Ezen felül már csak plusz a fejbőrmasszírozó vagy az almaecetes öblítés.
2014. jan. 16. 20:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha már szilikonmentesség, akkor azt megjegyezném, hogy a samponból is elég a szilikonmentes, a többiből felesleges, tapasztalat. De ahogy az első válaszoló is írta, fontos, hogy tedd le a hajvasalót ha használsz, illetve szárítani is próbáld a lehető legkevesebbet. Én hajmosás előtt olíva olajat teszek fel 1-2 órára. Hajmosásnál a balzsamot 5 percig hagyom fent. Amikor megszáradt a hajam, kókuszolajat használok hajvégápolónak. 3 havonta vágok 1-2 cm-t a végéből.

Fontos a belső táplálás, talán még fontosabb, mint a külső. Szedek hajvitamint, eszek kölesgolyót majdnem minden nap, zöldség, gyümölcs...

2014. jan. 16. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!