A végleges hajkiegyenesítésről mit tudtok? Mi a menete? Milyen tartós? Mennyire roncsol?

Végleges hajkiegyenesítés annyira létezik, mint végleges hajgöndörítés. Tartósnak tartós, de véglegesnek semmiképp nem az. Hacsak úgy nem, hogy a tönkrement részt végleg le kell vágni ;)
Az eljárás hasonlít a dauer-hoz, csupán annak ellentéte: a göndör hajra teszik rá a dauervizet (relaxáló anyag), és kihúzzák a hajat. Fixálás után egyenes lesz a haj. Az afroamerikai nők nagyon kedvelik ezt az eljárást (hair relaxing), pl. Oprah Winfrey, vagy Condoleeza Rice. Ha nem csinálnák, mikrofonfejük lenne :-)
Még nem próbáltam, tehát nem tudom, mennyire roncsol. A hajban levő szerves kötéseket, hidakat itt is feloldják, majd újrakötik, feltételezem, hogy roncsolja a hajat, és ha túl gyakran csinálják, törhet a vége.
Köszi a választ, nekem is olyan göndör a hajam mint a fekete nőké, de azért nincs mikrofon fejem.
Azért szeretném tudni, hogy mennyire tartós, mert azt nem vállalnám, be, hogy csak akkor legyek újra göndör, ha lenő.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!