Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Patanásos bőr! Tapasztalatok?...

Patanásos bőr! Tapasztalatok? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

15 éves vagyok és lány,eléggé pattanásos az arcom. Mostanában durvult el a helyzet,tavaly még szinte alig volt. Valakinek van valami bevált módszere? Nem csak krémet szeretnék vagy ilyesmi,hanem teljes eljárást,tahát pl egy szokásos esti arctisztítás miből álljon? Eddig mindenféle bőrradírt,tonikot és hidratálókrémet kipróbáltam,de túl sok különbséget nem észleltem egyiknél se a bőrömön.

A boltban kapható szerek közül melyik a legjobb? Vagy azokat inkább hagyjam? Orvos írt fel Aknesolt,elhasználtam,de nagyon nem használt semmit.Utána használtam teafaolajat,de még az se nagyon segített.Csak zsíros volt tőle a bőröm.

Mondták barátnőim,hogy mindig kenjem hidratáló krémmel és akkor kevesebb faggyút termel a bőröm,de semmi javulás,ugyanúgy zsíros és patanásos. Most elkezdtem szedni sörélesztő tablettát,valami tapasztalat azzal kapcsolatban? Az hatni fog?

Jelenleg úgy szoktam csinálni esténként,hogy Garnier szőlőmagos arclemosó tejjel lemosom a sminket,utána leradírozom egy Forever-ös arcradírral és utána szintén Foreveres propoliszos és sima krémmel bekenem(ha valaki ismeri a Forveret,akkor ez a sárga és a zöld krém keveréke).Vagy ha nem Foreveressel kenem be,akkor egyszerű Nivea krémmel.

Reggel csak meleg vizzel lemosom.És utána nem rakok rá hidratálót.Az baj?Mert olyankor úgyérzem,hogy túl zsíros lesz tőle a bőröm.

Napközben van rajtam púder,mondták páran,hogy ha arról leszoknék akkor elmúlnának a pattanások,dehát elég csúnya így a bőröm és nem akarok suliban úgy mászkálni.

Köszi a tanácsokat előre is !Kicsit hosszú lett bocsi :D

2009. nov. 29. 13:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!Én 20 éves vok(lány)!Nekem is vannak pattanásaim, inkább mitesszerek! Én minden fürdés után natúr popsikrémmel(gyógyszertárban lehet kapni,párszáz Ft) kenem be az arcomat és ez nagyon jó, legalábbis nekem, meg mástól is hallottam!De van egy másik ilyen krém is(Sudocrem), most ezt akarom kiprobálni(drágább,de sztem jobb is)!

Szerintem túl sok mindennel kened az arcodat!Ez nem tesz jót neki!

2009. nov. 29. 13:55
 2/5 anonim ***** válasza:
A boltban kapható kencék nem érnek semmit. Menj el inkább bőrgyógyászhoz,ő ír fel neked gyógyszert, esetleg fogamzásgátlót, az is sokat segít. Én tudom milyen ha az embert gyötrik a pattik,én is tele voltam míg nem szedtem a ROACUTTAN nevű gyógyszert. Kérdezz rá az orvosodnál, nekem nagyon bevált. Esetleg ha gyulladt pattid van, kenj rá neogranormon kenőcsöt, az nagyon jó rá. De a pattikat belülről kell megelőzni. Ha nem szeretnél semmilyen gyógyszert szedni, akkor a diéta is megoldás lehet ha kibírod. Én gyógyszerpárti vagyok. Tényleg segített. :))
2009. nov. 29. 17:20
 3/5 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. az lemaradt, hogy a fogamzásgátlót csak akkor fogják felírni ha már menstruálsz egy ideje
2009. nov. 29. 17:23
 4/5 anonim válasza:
igen szerintem is egyszerre túl sokat próbálsz ki. nekem is eléggé pattanásos volt a bőröm de kipróbáltam sok házi praktikát kb. egy hét után látszottak ezeknek csak a hatásai de az arclemosómat is (amit most használok) kb 1-2 hónapja próbáltam ki és csak azt és most kezd hatni. Tehát ne várd h 2 nap után minden pattanás,gyulladás eltűnjön. próbálj egyszerre csak eggyet használni huzamosabb idelyig. ok sikert!
2009. nov. 30. 18:20
 5/5 anonim válasza:
Rossmannban lehet kapni natur teafaolajos szappant.Nekem nagyon bevált.
2010. nov. 11. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!