Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A göndör hajhosszabbítást ki...

A göndör hajhosszabbítást ki lehet vasalni?

Figyelt kérdés
Göndör a hajam. A közeljövőben hajhosszabbítást szeretnék, és egyértelmű hogy a hajtípusommal megegyező hajat rakatok fel. De viszont azt nem tudom hogy a póthajat ki lehet e vasalni,alkalmanként?! de a fő kérdésem az, hogy az hajmosás után ugyanúgy beáll e az eredeti állapotába, azaz ugyanúgy göndör lesz-e újra? Akinek van tapasztalata,kérem segítsen. Köszönöm
2013. dec. 25. 18:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia, nekem hullámos hajam van és 5 éve viselek hajhosszabbítást, így elég sok tapasztalatom van a témában. A póthaj sajnos nem néz ki jól göndör hajból. Ennek az az oka, hogy sosem fogsz olyan póthajat találni, ami PONTOSAN úgy göndörödik/hullámosodik, mint a sajátod. A másik, hogy a hajkereskedések nem igazán árulnak göndör copfokat. Egy hajhosszabbítás akkor néz ki jól, ha nem látni, hol végződik a saját hajad, és hol kezdődik a póthaj. Egyik barátnőmnek gyönyörű göndör saját haja van, és valahol talált csodaszép göndör póthajat. De az összkép mégis elég kínos, messziről ordít, hogy hosszabbítása van, mert a vásárolt haj göndörsége, esése egyszerűen nem egyezik meg a sajátjáéval...a kérdésedre, hogy lehet-e egyenesíteni a póthajat, a válasz: nem csak lehet, de kell is. Össze kell vasalnod azt a részt, ahol a saját és a póthajad találkozik,mese nincs. Ha nem hiszed el nekem, majd magadtól úgyis rájössz. A haj alsó része persze lehet hullámos vagy göndör. Egy eredetileg göndör haj nyilván hajmosás után is göndörre áll be, még akkor is, ha kiegyenesítetted. A göndörségre úgy lehet ráerősíteni, hogy kis copfokba fonod be a hajad egy éjszakára.

Az én eredeti hajam hullámos, a póthajam is hullámos, úgy szoktam csinálni, hogy minden nap kiegyenesítem a saját hajamat addig a részig, ahol a póthajjal találkozik, a haj alját pedig hullámosan hagyom vagy begöndörítem. Mert amúgy nincs bajom a göndörséggel, csak az évek megtanítottak, hogyan kell viselni egy hajat.

Sajnos, mint látod, a hajhosszabbítás igényel egy bizonyos mértékű életmódváltást, és a költsége is elég magas.

2014. jan. 7. 22:45
 2/3 A kérdező kommentje:
Szia. Köszönöm a tanácsodat, nagyon hasznos volt. Mivel ennyi tapasztalatod van kérlek arra válaszolj még hogy mivel mosod a hajad? Mert azt olvastam, hogy gyümölcssavas samponokkal nem lehet. Sokan a gliss kurt ajánlják. Egyébként a póthaj minden mosás után ugyanúgy visszaáll göndörre, vagy gyengül esetleg egy idő után kiegyenesedik?Nekem tényleg nagyon göndör hajam van, de tartósan vasalható, bár a párára elég érzékeny. Nekem is az a célom hogy minél láthatatlanabb legyen, de fel van adva a lecke :) festett világos szőke hajam van, de ha póthajam lesz sötétszőkére váltok, mert szerintem sötétebb hajnál könnyebb észrevehetetlent varázsolni.
2014. jan. 12. 23:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia, bocs csak most vettem észre hogy válaszoltál. Mondják, hogy ne mosd a hajad különböző samponokkal, meg csak disznószőr hajkefét használj, vagy ne mosd előre hajtva a fejed...de ez mind szükségtelen szerintem. Azzal mosom, amivel jólesik, fésülöm, formázom, mintha a sajátom lenne...már fel sem tűnik. A póthaj abba az állapotba fog visszaállni mindig, amilyen típusú maga a póthaj. Amikor megvásárolod, az eladó köteles informálni róla, hogy ez egy természetesen egyenes, hullámos vagy göndör haj-e. Ha göndör hajat veszel és azt kivasalod,mosás után nem lesz megint göndör, csak hullámos...fontos tisztában lenni vele, hogy a póthajak közül is mindegyik másképp reagál a festésre, formázásra, párára, mindenre. A szőke árnyalatú póthajak általában drágábbak, ezt jó, ha tudod.Ez azért van, mert sokkal ritkábbak a piacon, van, hogy várólistára kell tettetni magad.Vagy egy sötétebb hajt szívatsz le és festetsz be, de ez kb 20ezer ft pluszt rádob a költségre. Ha a saját hajadat akarod kicsit megszelidíteni, nagyon ajánlom a brasil cacau tartós hajegyenesítést. Ettől még párában sem fog göndörödni a hajad.
2014. jan. 14. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!