Festett már valaki hennázott hajat vegyi festékkel?
Ha olyan hennával festetted eddig, ami tényleg csak a henna növényt tartalmazza, vagy maximum más kizárólag növényi anyagot (pl. dió, kurkuma stb. akkor nem károsodik a hajad. De ha valamilyen vegyi anyag volt a hennához keverve pl. ammónia, hidrogén stb... akkor azok a hajfestékben lévő vegyi anyagokkal reakcióba léphetnek, és nagyon roncsolják a hajat. Ezért is ajánlják, hogy legalább 3 hónapot várjon az ember az utolsó hennázás után, kémiai hajfesték előtt.
A legbiztosabb, ha egy próbatincsen (valahol hátul, ahol nem látszik, ha nem sikerül) kipróbálod, és nem egyből a teljes hajon. Szőkíteni nem ajánlott henna után, több festés kell, mire eltűnik a narancsos, sárgás szín, addigra meg eléggé károsodik a haj. De ha csak kicsit térne el az új hajszín a hennával festett színtől, akkor nem valószínű, hogy gond lesz.
Sziasztok!
Nem okoskodni akarok, lehet, hogy tudjátok már ezeket, de hátha segít megnyugtatni a kedélyeket, amit írok.
A (tiszta) henna és a kémiai festés között az az alapvető különbség, hogy a henna a haj felületére tapad rá, míg a kemikáliák megnyitják a haj szerkezetét, és a lemezei alá bejutva a hajszál középső részébe nyomulnak. Ezért van, hogy a hennától erősebbek, fényesek, és kissé még vastagabbak is lesznek a hajszálak, a kémiai festésnél pedig ezért nem csoda, ha egy idő után sprőddé válik a haj (hisze a folyon „nyitogatott” lemezek nem lapulnak egy idő múlva már olyan szépen vissza).
A két festési módszer váltogatásától tehát nem fog „felrobbanni a fejed” (ahogy a hozzászóló írta :)), csak legfeljebb nem lesz annyira hatékony az egyik a másik után (de 3 hónap várakozás után már ez sem igaz persze).
A másik, hogy gyönyörű sötétbarnát is lehet festeni természetes festékekkel vagy henna + indigó egymás utáni alkalmazásával. Én úgy szoktam csudaszép gesztenyebarnát elérni, hogy először hennázom, majd a Khadi nevű hajfesték mogyoróbarnájával festem. Ez utóbbi is 100% természetes…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!