Milyen bevállt modszerek vannak házilag korpásodásra?
Teafaolajat csepegtess a samponodba,ecetes öblítés.Szódabikarbónás hajmosás.
Gyógyszertárban lehet kapni Nizoral sampont,állítólag az tényleg hatékony.
Szia!
Én egy teljesen természetes módszerrel szabadultam meg a korpától.Tudtam hogy a csalán sok egyéb hatása mellett hajnövesztő, ezért gondoltam hogy kipróbálom. 3 használat után elmúlt a korpám, pedig nagyon intenzív volt...
2 dolog kell hozzá. Gyógynövény boltokból vett csalánlevél (teának való, de nem filteres)és víz (szobahőmérsékletű).
Az első 2 alkalommal miután hajat mostam 1 tk csalánlevelet feloldottam annyi vízben hogy bőven ellepje, majd hagytam állni, úgy 1 órán át. Ezután a hajamba dörzsöltem, bebugyoláltam, és egész este rajtahagytam. Másnap kimostam a hajamból. Hihetetlenül jót tett neki, már akkor észrevettem hogy sokkal kevesebb a korpa, egyetlen negatívuma, hogy képtelenség kimosni a haj tövéről a kisebb leveleket, de én szabin voltam, így megérte.
A harmadik alkalommal finomítottam a dolgon. Használat előtt porrá őröltem a csalánlevelet hogy minnél intenzívebben oldódjon ki belőle a hatóanyag, majd mint előtte, 1 teáskanál csalánt annyi vízzel engedtem fel hogy szépen ellepje. Várakozás után átszűrtem és ezzel öblítettem le a hajamat. Ezt már nem is mostam ki belőle.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!