Tapasztalatok a Sotret nevű gyógyszerről? (Mellékesen mesélem el az orvost, és szerintetek ez lehetséges, amiket állított? )
Az orvos elég bunkó és kicsit hülye, ne menj vissza hozzá.
A Sotretre nekem amúgy azt mondta a bőrgyógyász, hogy fél évig kellene szednem, de ismerek olyat, akinek egy év volt, szóval a 16 hét sajnos nem igaz. Valakinek visszajönnek utána a pattanások, valakinek nem. Nekem először azt mondta az orvos, hogy egy életre eltüntetné meg ez a legjobb kor a szedéséhez, majd mikor gondolkodás után közöltem, hogy mégsem szeretném (csak felajánlotta, mondta hogy én döntsek), mondta, hogy nem baj, valószínűleg úgyis visszatérne pár év múlva, mert már 19 vagyok, ilyenkor csak tüneti kezelés... Hát kösz, akkor múltkor miért volt máshogy?
Szóval én nem is vállaltam be, pont azért, mert nem nagyon durva a bőröm, ez a gyógyszer meg nem épp a legegészségesebb... Nem mondom, nagyon súlyos, gyulladásos aknéra jó lehet, sőt megváltás, na de a mellékhatásai nem épp biztatóak. Szóval mérlegelni kell, többeket ismertem, akik szedték, és az, akinek bevált, az se ajánlaná pár pattanás miatt, csak súlyosabb esetben.
Ha neked sem olyan rossz, én a helyedben más módszereket is kipróbálnék, a Sotretet pedig csak akkor, ha más már nem jött be. Ez amúgy sem olyan, hogy "elkezded szedni", ha az orvos javasolja, akkor lehet, de kell előtte vérvétel, mivel pl. a májfunkciót ronthatja.
Szóval szerintem próbálj ki több mindent: gyógyszertári krémek, natúrkozmetikumok, bőrgyógyász (nem ez, egy normális :D) is fel tud írni krémeket, amik hatnak. Plusz a táplálkozás, elegendő folyadékfogyasztás is sokat számít. Ami nekem nagyon bejött és tök szép lett tőle a bőröm, az a sószappan, ha nem próbáltad még, szerintem nézd meg, egy ezres a dm-ben, vagy bioboltban, és legalább tuti nem káros. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!