Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Pattanásos bőrre valami házi...

Pattanásos bőrre valami házi praktika?

Figyelt kérdés

Olvastam már ezeregyszáz dologról,kipróbáltam olyat,hogy lereszelt alma mézzel keverve,ez picit használt,de csak 1-2 hétig. Fogkrémről is hallottam,sokszor kipróbáltam már,de az is csak egy ideig használ.:/ Pár hét,megszokja a bőröm,és ugyanúgy zsírosodik + jönnek a pattik.

Kozmetikus sz*rt nem ért,2 napig volt szebb a bőröm kb. , bőrgyógyászhoz meg nem fordulok,mert annyira nem vészes a dolog.:) Csak szeretnék minél szebb arcbőrt. Valaki tud még valamilyen házi praktikát?:))

15/L

2013. dec. 14. 01:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Kamillateás lemosás tonik helyett,3%-os folyékony hidrogén-peroxid leszárítja a patikában lehet kapni.
2013. dec. 14. 05:29
 2/9 anonim válasza:
Nekem, ami bevált, az a citrom+szódabikarbóna keverék. Ne használd gyakran, csak ha nagyon muszály. Szépen halványítja a pattanások utáni barna foltokat is, le is szárítja őket, és ha hetente egyszer (!) végigkenegeted az arcod egy fél citrommal, nem nagyon lesznek pattanásiad, szépm tiszta lesz a bőröd!
2013. dec. 14. 09:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!:) Most kamillatea nincs itthon,úgyhogy a citrommal kezdem,remélem beválik nekem is!:)
2013. dec. 14. 13:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is sok mindent kipróbáltam már, de most legutóbb ránéztem a mellettem lévő csodanövényre, ami nem más, mint az a ALOE VERA! :) Van több fajtája, szinte mindegyik jó.

Vegyél otthonra, hisz szép is és csodaszer! :)

Azt csináltam, hogy levágtam az egyik levelét és a húsával bekentem azt a területet. :) Csöpögtethetsz is rá a levéből.

Megcsináltam naponta többször és az olyan pattanás, ami amúgy több napig, de akár hetekig is látszódik, már nincs itt! :-)

Jobb bárminél szerintem. Bár nagyon gyors változást ne várj, ennek is kell 1-2 nap.

Bár bőrtípustól függ, én azt ajánlom mégis, hogy vegyél egy cserepes aloe verát! :)

Ebből kifolyólag az ebből készített termékek sem lehetnek rosszak, bár inkább teljesen természetesen! :-))

2013. dec. 15. 10:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Használtam már aloe vera krémet,de nem sokat segített...viszont nekem is van a szobámban ez a növényke,kipróbálom majd.:)
2013. dec. 15. 13:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Szépen kend be vele mindig, többször naponta. :))

Remélem neked is segíteni fog.

Ezenkívül ajánlatos, hogy minden nap tisztítsd az arcod. Amióta én így teszek, javult egy kicsivel a helyzet.

Próbálj még ki pakolásokat meg arcradírokat is.

Sajnos néha kísérletezni kell, hogy megtudd, mi a legjobb. : )

2013. dec. 15. 14:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Ismét az előző vagyok, ez most jutott eszembe.

Ezt a maszkot feltétlenül próbáld ki. Rossmanban lehet kapni, nem is drága, olyan 200-300 ft között van.

Nekem ettől (bár a pattanások nem teljesen múltak el tőle) nagyon simává tették az arcbőröm. Kicsit rossz, mikor megszárad, de kibírható az a 10-15 perc.

[link]

:-))

2013. dec. 15. 14:22
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,ki fogom próbálni! :)) Minden nap tisztítom az arcom 2-szer. :)
2013. dec. 15. 19:12
 9/9 laura1001 válasza:
Azt kenj az arcodra, amit meg is ennél! Ez egy aranyszabály a házi pattanás elleni krémekkel kapcsolatban. Pl.: natúr joghurtot keverj össze reszelt uborkával, vagy mézet almával. Ez állítólag segít. Kozmetikustól vehetsz bőrradírt és maszkot, amit érdemes hetente egyszer használni. Ez is sokat segít. Kipróbálhatod a fogkrémet is, amit a pattanásra teszel, és leszárítja azt. Házi praktika részemről ennyi, de gyógyszertárban is beszerezhetsz különböző pattanás elleni krémeket. Ezek közül te is próbáltál dolgokat, de szerintem ezek azok a dolgok, amik valamilyen szinten beválnak. Nyáron a nap is segít egy kicsit, a pattanások eltávolításában, de nem szabad túlzásba vinni a napozást. Egyrészt rákot okozhat és olyanról is hallottam, hogy égési sérülést is. Remélem segítettem valamit. : ))
2014. júl. 17. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!