Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Töredezett hajra mit ajánlotok?

Töredezett hajra mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
2013. dec. 13. 22:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszi!! :) Most én is azon vagyok,hogy átváltottam 4 napra,főleg,hogy most beteg vagyok,és itthon vagyok.:)
2013. dec. 13. 23:51
 12/19 anonim válasza:
Akkor jubbulast is :))
2013. dec. 13. 23:58
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi!!:D:)
2013. dec. 14. 00:19
 14/19 anonim ***** válasza:
Loreal hajolaj.
2013. dec. 14. 11:35
 15/19 anonim ***** válasza:

66 %-os!

A hajszárító mumus, de a hajvasalás mehet??

Elég abszurd vélekedés.

A hajszárítóval az égvilágon semmi kárt nem teszel a hajadban, ha betartasz pár szabályt: nem szárítod túl magas hőfokon, és nem csontszárazra fújod.

Ugyanakkor a használata így télen elengedhetetlen (is) lehet, főleg nagy lobonc esetén.

Ha ugyanis nem szárítod meg, és a fejbőr "megfázik", hajhullással és korpásodással nézhetsz szembe.

(csípőig érő makkegészséges, extra dús hajam van, amit nem festek, nem vasalok, nem göndörítek)

2013. dec. 14. 11:49
 16/19 anonim ***** válasza:

A töredezett hajon tényleg csak az olló segít. Anno én is mindent kipróbáltam. Bolti pakolások, balzsamok, itthoni kotyvasztások (tojássárgájától, a mézen át, különböző olajokig minden volt már az én hajamon, persze nem egyszerre). Némelyik segített egy kicsit, és ideig óráig jobb volt a hajam, de azért mert nem extrán szálkás volt a hajam, még ugyanúgy töredezett volt.

Egyébként meg növesztettem a hajam, úgyhogy nehezen beszéltem rá magam, hogy levágassam. Végül július végén meghoztam a nagy döntést és hirtelen felindulásból a hátközépig érő hajamat levágattam Kleopátra stílusúra. Először fura volt, de jól is állt, és meg is szoktam. Na, akkor tényleg minden töredezett résztől megszabadultam.

Azóta a hajápolási rutinomat is megreformáltam, és jelzem még mindig nem töredezett a hajam, ami nálam nagyon nagy szó. És azóta nem is vágattam belőle.

Az én hajápolásom a következő:

Hetente 2x mosok hajat, jelenleg wu2 sampont használok, és ez elég jónak tűnik egyenlőre. A samponokkal mindig bajban vagyok..

Pakolást kb. havonta 1 alkalommal használok. A kallos placentás és lattés pakolás nagyon bevált nekem.

Balzsamot minden 2-3. hajmosáskor használok (tehát 1-1,5 max. 2 hetente). Természetesen a balzsamot és a pakolást csak a hajam közepétől viszem fel.

Az utolsó öblítés után, lehúzom a kezemmel a vizet a hajamról óvatosan, majd törölközőbe csavarva kb. 10 percig úgy hagyom. A törölköző felszívja a nagyja vizet, utána egy nagy bontó fésűvel kicsit megbontom a hajam és felcsatolom. Szerencsére nem szokott nagyon kócos lenni a hajam, mert a hajmosást mindig egy alapos fésüléssel kezdem. A vizes haj könnyen törik a fésüléstől, ezért inkább még szárazan jól átfésülöm és óvatosan mosom a hajam, figyelek rá, hogy ne kócoljam nagyon össze.

Amikor tincsenként feltűzdeltem a hajam, jöhet a hajszárítás. A hajszárítóm 3 fokozat van, egy hideg (ez kb. szoba hőmérsékletű), egy langyos és egy meleg. Általában a langyossal kezdem szárítani a hajam, de közben sokszor átváltok a hidegebb levegőre, közben körkefével szépen fésülöm be a hajam. Így nagyjából egyenes lesz, és nem viseli meg a hajamat a hajszárítás. Másnap reggel teszek rá egy csepp hajvégápolót, majd a végét átvasalom. Mikor kész vagyok, egy kis waxot eloszlatok a hajamon, így 2-3 napig egyenes marad a hajam (feltéve, ha nem ázok meg :D). Utána meg úgy is közeledik a hajmosás, meg ha már nem olyan szép egyenes, akkor összefogom vagy valami.

Emellett most biovanne plus kúrát csinálok.

A hajam meglepően jó állapotban van, mindezt én annak tudom be elsősorban, hogy levágattam a hajam. Fájt a szívem miatta, de muszáj volt. Előtte is használtam hajápolókat, szedtem hajvitaminokat, mégsem volt olyan szép a hajam, mint most. Nem mondom, hogy tökéletes lenne, mert nem az, de végre erősnek, egészségesnek érzem, és gyorsabban is nő, mint régebben. :)

2013. dec. 14. 12:49
 17/19 anonim ***** válasza:

Én 2 havonta vágatom a hajam, mindig csak egy kicsit. Heti 1x mosom, előtte mindíg kókuszzsír hajpakolást teszek rá 1,5 óráig. Sampon balzsam változó mert nem szeretem h csak 1 féléhez szokik hozzá.

Már majdnem derékig ér a hajam pedig 2 éve még vállig érő volt. Nagyjából egészséges is. Ja meg sokat kell inni. Vitamin se árt. Én a dm-es hajvitamint szedem 3 hónapig utána várok 1-2 hónapot es megint szedem.

egyébként én azt javaslom h a heti 1x hajmosást ugy tudod legjobban kihúzni hogy kontyba fogod a hajad mikor mar el kezd zsírosodni. Kis száraz sampont tehetsz a tövére felkontyolod es kesz is.

2013. dec. 14. 13:13
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,sok hasznos infot kaptam most!:) Utolsó: Nekem a heti 1x hajmosás egyelőre még lehetetlen,3 naponta mosom,most próbálok átváltani a 4 napira.

Amúgy nekem is csípőig érő,dús és mindenki szerint gyönyörű,mivel a töredezett szálakat csak közelről lehet észrevenni.:D

2013. dec. 14. 13:31
 19/19 anonim válasza:
15-os.Nekem sajnos muszaj vasalnom a hajam,mert meg rovid,de dus,es oroszlansoreny hajam van.:D azert nem is szeritom,mert megdusabb lenne.Es szerintem az a heti egyszeri hajvasalas,hajvedovel,es olajjal sem olyan karos :)Legalabb is nem tapasztaltam meg :)
2013. dec. 14. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!