Ez normális? Mit csináljak?
Szia! Azért ugrik fel a hajad, mert amíg hosszú volt, a súlya lehúzta. Viszont a zsírosodással kapcsolatban kérlek olvasd el az alábbi bejegyzést. Ezzel foglalkozom napi szinten.
Zsíros korpa:
A faggyúmirigyek gyulladtak, túltermelnek, a gomba bejut a szőrtüszőbe. A gomba megtapad a fejbőrön, elzárja a szőrtüsző bejáratát, ennek következtében a haj elvékonyodik és kihullik. Hajlamosít a fertőzésre a zsírosabb bőr, mert a tüszőben megtalálható zsírral táplálkozik a baktérium. A fertőzés hozzájárulhat más haj-és fejbőrbetegségek tüneteinek romlásához. Nagyon erős, masszív baktériumról van szó, mert már egy érintéssel átvihető!
Nem is gondolnánk, hogy mennyire ki vagyunk téve a fertőzésnek, főleg vizes helyeken, uszodákban, strandokon, fürdőkben gyakori. Mindenképpen tájékoztatni kell a fodrászt, a családot a problémáról és mielőbb megkezdeni a kezelést! Első és fontos lépés, hogy megvizsgáltassuk a fejbőrt, átbeszéljük a kezelések típusait, menetét, időtartamát, valamint az otthoni hajápolást is. A megelőzéshez tartozik a fésűk fertőtlenítése, a gyakori kézmosás, a munkahelyeken a fertőtlenítő spray használata.
Szia! Sajnos nem tudom mi lehet a hajadnak a baja.:/ Valamit nagyon elrontott a fodrász vagy az is lehet,hogy neked alapból hullámosabb hajad van,de ha hosszú volt akkor a súlya miatt egyenesnek hatott.
De próbáld ne vasalni vagyis úgy vasald,hogy végig viszed rajta aztán megvárod amíg kihűl a hajad.
Használj hajpakolásokat a kallos olcsó,jó és nagy kiszerelés. Azt tedd rá hosszabb ideig! Én is naponta mosom a hajamat,de ha naponta mosod akkor kevesebb sampont használj! Hétvégente vagy ha nem mész sehova akkor meg direkt ne mosd meg! Kell a hajadnak a természetes "zsír"ja. És igyál sok folyadékot,mert nagyban befolyásolja.
Hogy gyorsan nőjön a hajad akkor frissítsd fel,de te magadnak mert a fodrászok képesek túlzásba esni! picit a végeiből 2 hetente, használj ricinus olajat az serkenti a hajnövekedést,hajvitaminok,sok folyadék!
Remélem azért tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!