Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ez normális? Mit csináljak?

Łexiii kérdése:

Ez normális? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok és másfél éve még nagyon szép hajam volt,sokan megirigyelték.És már nagyon hosszú volt,meg heti 4-szer úsztam, ezért úgy döntöttünk tavaly decemberben a hideg miatt is,hogy levágatjuk vállig érőre!Na most utána 2-szer annyi hajam lett,és behulámosodott....de nem úgy hogy még szép is lenne hanem igy felduzzadt és nagyon hülyén nézett ki.Ezért elkeztem vasalni!(soha életemben még nem vasaltam)És alig nő már a hajam pedig előtte nagyon gyorsan megnőtt és már nagyon bánom hogy elmentünk fodrászhoz:( És annyira szétégettem már a hajamat hogy most szeptemberben elmentünk levágatni belőle és mégrövidebb lett és muszály vasalnom,mert különben megijednének tőlem annyira csúnya lennék.És arról nem beszélve hogy naponta kell hajat mosnom mert annyira zsirosodik,de már nincs energiám minden nap hajat mosni aztán kiszárítani vagy kivasalni:/ mit tegyek hogy gyorsan nőjjön ésujra oylan szép egyenes hajam legyen?!

2013. dec. 1. 21:58
 1/2 Szakr válasza:

Szia! Azért ugrik fel a hajad, mert amíg hosszú volt, a súlya lehúzta. Viszont a zsírosodással kapcsolatban kérlek olvasd el az alábbi bejegyzést. Ezzel foglalkozom napi szinten.

[link]

Zsíros korpa:

A faggyúmirigyek gyulladtak, túltermelnek, a gomba bejut a szőrtüszőbe. A gomba megtapad a fejbőrön, elzárja a szőrtüsző bejáratát, ennek következtében a haj elvékonyodik és kihullik. Hajlamosít a fertőzésre a zsírosabb bőr, mert a tüszőben megtalálható zsírral táplálkozik a baktérium. A fertőzés hozzájárulhat más haj-és fejbőrbetegségek tüneteinek romlásához. Nagyon erős, masszív baktériumról van szó, mert már egy érintéssel átvihető!

Nem is gondolnánk, hogy mennyire ki vagyunk téve a fertőzésnek, főleg vizes helyeken, uszodákban, strandokon, fürdőkben gyakori. Mindenképpen tájékoztatni kell a fodrászt, a családot a problémáról és mielőbb megkezdeni a kezelést! Első és fontos lépés, hogy megvizsgáltassuk a fejbőrt, átbeszéljük a kezelések típusait, menetét, időtartamát, valamint az otthoni hajápolást is. A megelőzéshez tartozik a fésűk fertőtlenítése, a gyakori kézmosás, a munkahelyeken a fertőtlenítő spray használata.

2013. dec. 2. 18:19
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnos nem tudom mi lehet a hajadnak a baja.:/ Valamit nagyon elrontott a fodrász vagy az is lehet,hogy neked alapból hullámosabb hajad van,de ha hosszú volt akkor a súlya miatt egyenesnek hatott.

De próbáld ne vasalni vagyis úgy vasald,hogy végig viszed rajta aztán megvárod amíg kihűl a hajad.

Használj hajpakolásokat a kallos olcsó,jó és nagy kiszerelés. Azt tedd rá hosszabb ideig! Én is naponta mosom a hajamat,de ha naponta mosod akkor kevesebb sampont használj! Hétvégente vagy ha nem mész sehova akkor meg direkt ne mosd meg! Kell a hajadnak a természetes "zsír"ja. És igyál sok folyadékot,mert nagyban befolyásolja.

Hogy gyorsan nőjön a hajad akkor frissítsd fel,de te magadnak mert a fodrászok képesek túlzásba esni! picit a végeiből 2 hetente, használj ricinus olajat az serkenti a hajnövekedést,hajvitaminok,sok folyadék!

Remélem azért tudtam segíteni.

2013. dec. 2. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!