Mit tegyek a pattanásos bőrommel?
Figyelt kérdés
17 éves vagyok és a pattanásoktól szenvedek. Akár merre járok mindenkinek tűrhető az arca. Ők mit csinálnak másképp? Már bőrgyógyász is kezel de eddig hasztalan ( 1 év)2013. nov. 17. 22:20
1/7 anonim válasza:
Nem bőrgyógyász kell, inkább egy jó kozmetikus. Nekem csodát tett a bőrömmel. 3-4 havonta járok tisztításra, tőle veszem az arctisztító habot és a krémet.
2/7 A kérdező kommentje:
Es napi hányszor mosod? Estére használsz valamit?
2013. nov. 17. 23:19
3/7 RamoneGirl válasza:
Nem szükséges a kozmetikus hisz néha egy csomó pénzt elkérnek...a legegyszerűbb (de ez a bőrödtől függ h hat e- ártani nemárt) ha minden este natúrszappannal lemosod az arcod. Vagy, lehet venni kánforos vagy alkoholos arctisztítót a drogériákban- nekem ezek használnak; este és reggel szoktam vagy csak este. De nem fog egy nap alatt elmúlni csak egyre kevesebb lesz...
4/7 anonim válasza:
Ebben a korban több tényező is befolyásolja a pattanások kialakulását. Elsősorban meg kellne figyelni az életmódodat. A leghelentősebb okok: hormonzavar vagy különféle gyulladások petefészekben, méhben, hüvelyben- ez esetben nőgyógyászhoz kell fordulni, alacsony hormontartalmu fogamzásgátlót fog felirni, illetve a gyulladast meg kell szüntetni. Az arc tisztasága nagy mértékben függ a táplálkozástól illetve a napi folyadék bevitelről. Ez esetben ajánlanám a cukor és fehérje kerülését, hiszen a pattanásokat okozó baktériumok táplálékai. És természetesen a vitaminban gazdag élelmiszerek fogyasztása és a rendszeres mértékletes étkezés. Továbbá, ahhoz hogy a szervezeted megfelelően méregtelenítsen szüksége van a napi 2 liter tiszta viz fogyasztására. Figyelned kell a szervezeted só tartalmára is, de a himalàja sot érdemes fogyasztani- olvass utána, akár a pattanásokat is megszünteti. Okai között lehetne még sorolni a vitaminhiányt. Főleg a B vitaminok hiánya. Érdemes az alábbiakat szedni, pótolni mert ezek mind elősegítik az ép, egészséges, szép bőr megőrzését és a már problémás bőr javítását: B komplex, C, A, E, cink, kalcium. Ezeken kívül helentős problémák: stressz, kevés mozgás, kevés friss levegőn töltött idő, emésztési zavarok. A stressz leküzdésére: sok mozgás kehetőleg friss levegőn, legalább napi 8 óra alvás, lefekvés előtt egy csésze citromfű tea. A sok mozgás csinosit, jot tesz az egész szervezetbek. Fejlődő szervezetnél még fontosabb. Az izmok, csontok és a bőröd állapotáért napi egy órát érdemes aktív sporttal tölteni, még a közérzeted is jobb lesz, s a tanulás is könnyedebben fog menni. Fontos az éjszakai alvás ezért ha tudsz 10 kor már aludni kellene higy kipgenten frissen kelj fel. A bőröd ilyenkor regenerálódik a legjobban. Nem árt nagy gondot fordítani a külső ápolásra is. Ezt egy szakértő kozmetikus megtudja neked mondani a bőrtípusod alapján. A legtöbb bőrgyógyász és kozmetikus arra törekszik, hogy visszatérő vendég legyél, tisztelet a kivételnek. Én is voltam ugyan ilyen helyzetben és csak kísérleteztek rajtam. Nekem ezek a dolgok segítettek, amit betartva rendbe hozott. Egyébként ha csak külsőleg kezelik vissza fog térni. És emiatt bem fogszhinni benne hogy elmulik. Nekem megkeseritette a tini éveimet. És tudom hogy hatalmas probléma főleg egy nővé cseperedő lány életében. Ezek mellett ha találaz egy jó és becsületes kozmetikust, biztosan hatásos lesz. De már egy vérvételből is neg tudják állapítani az okot. Ha ristos ennivalókat fogyasztasz akkor jobb lesz az emésztés. Ez az egyik legfobtosabb. A méregtelenítés. Ha kitartó és elszánt vagy, betartod ezeket a dolgokat akkor 100% biztosra veheted a megszépülést. A belülről kezelt próbléma megoldódik. Az orvosok csak a tünetet kezelik és nem az okokat és ez nagy hiba. Ez csak rajtad áll, mennyire zavarnak a pattanások :) remélem segítettem. (Egy kozmetikus).
5/7 anonim válasza:
A telefon billentyűje nem az erőségem, itt amott elírogattam, remélem érthető lesz. :)
6/7 anonim válasza:
Ha valamiben tudok még segíteni, akkor írj levélben szívesen válaszolok mindenféle szépségápolással kapcsolatos kérdéseidre.
7/7 anonim válasza:
Paleolit étrend és életmód (Szendi Gábor írt akne témában cikkeket, paleolit étrend témában könyveket).
Három fehér méreg vana konyhában: tej, cukor, liszt. Ezeket kerülni kell nagyon. A tejtermékek elhagyása után fél év kell, mire az meglátszik a bőrön. Önmagában a tej, tejtermékek elhagyása sokat jelent, de ennek inkább olvass utána Szendi G. könyvében. Ha a tejet elhagyod, utána ár a kencék is használni fognak. Valamint keress szalicilsav tartalmú termékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!