Az arcom teljesen ki van száradva, hámlik is. Mitől és mivel kezeljem?
Először is radírozd le. Ha nics arcradírod, akkor használd a méz+kristálycukor kombinációját.
Ezután kenj rá mézes paskolást. Hagyd rajta 15 percig, most le, és kendd be a bőröd hidratáló krémmel. És MINDIG kend, esténként, és reggel is!
jézus, mézet rá ne kenj!!!!!!!!!! Kozmetikus vagyok, és sztem menj el szakemberhez otthon ne kezelgesd! Amúgy a nagyon száraz bőrre az alábbi házi pakolásokat javaslom:
burgonyapüré só nélkül+tej
banán+tejföl (lehet joghurtal is de az lehet csípni fog)
nyers tök + túró
A méz kb. 5%-os koncentrációban hidratáló csak, sajnos az összes női magazinba "rakjál bele két kanál mézet" és hasonló butaságok vannak.
19:45-ös vagyok! Ha neked annyira bejön nyugodtan kenegesd az arcod vele, én csak jó tanácsként írtam, amit írtam, erre anno az összes tanár külön felhívta a figyelmünket, hogy a méznek nagyon téves a megítélése, hiszen kis mennyiségben tényleg hasznos, és hidratál, de nagyobb mennyiségbe, vagy netán önmagában erősen higroszkópos, vagyis vízelvonó hatású, akárcsak a glicerin, órán egyébként ki is próbáltuk kézfejen, és valóban érezhetően kiszárította bőrt, de még egyszer mondom kis mennyiségben lehet használni! Ne haragudj nem akartalak megbántani a hozzászólásommal, a segítő szándék vezetett!
A kedvedért azért leírom, hogy mit ír az anyagismeret tankönyv a mézről:
A méz tápanyagokban rendkívül gazdag (öt.:70-80% invertcukor, dextrin, nádcukor, gyümölcssavak, enzimek, fehérjék, vitaminok, ásványi sók, stb.)kozmetikai alap- ill. segédanyag, mely nagy nedvszívó képessége miatt öregedő, vízhiányos bőrökre készülő hidratáló, regeneráló készítményekben (krémekben, pakolásokban, zselékben) csak alacsony koncentrációban (5-10%) használható, hiperhidratált bőrökre (terhességi ödéma esetén, mivel egyéb esetben kozmetikus nem kezelhet!) magas koncentrációban (pl. mézes, glicerines tésztapakolás) használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!